Tips til løpene lørdag 24. juni

Skrevet av Ola J Jakobsen,  23.06.2023
Artikkelbilde
White Heart

Gressåpning og årets første storløpsdag.

Endelig har vi kommet til årets første storløpsdag bestående av bl. a Guineas løpene og Oslo Cup. Gressbanen skal tas i bruk for første gang i år, sola kommer og det kommer til å bli en fantastisk kveld. Vi får se flere av de beste 3-åringene pluss at Årets hest i Skandinavia i fjor, Hard One To Please gjør sin årsdebut mot gode stayere i Oslo Cup. Det er bare å glede seg.

Løp 1  V5-1  I`mabaroness Handicap, 1170 Gress

Youonlyliveonce har ikke vunnet løp i år, men har møtt gode hester. Distansen skal passe perfekt og selv med høy vekt så tror jeg han holder helt hjem. Herewegodandy gikk et bra løp på Bro sist selv om han havnet utenfor premielista. Fikk ikke noe optimalt løp, men var bare slått 3 lengder av vinneren. Er avhengig av å ikke tape for mye i starten. Astron gikk også bra sist og trives på Øvrevoll. Sterk prestasjon sist. Canmore trengte løpet sist og får godkjent i årsdebuten. Kan fort være med på målfoto.

2 Youonlyliveonce – 7 Herewegodandy – 3 Canmore  Outs: 4 Astron

 

Løp 2  V5-2  Brukseier Eyvind Lyches Minneløp, 1980 Gress

Et åpent spilleløp hvor det trengs mange garderinger. Flower Power får et knepent vinnertips. Var ute mot hester som viser god form sist, og med championjockeyen Lopez på ryggen vil hun ende langt fremme. Redneck har hatt godt av et par løp i kroppen. Bra sist og helt sikkert mye forbedret. Blir spennende å se han på gress. Charlie Boy gjør sin årsdebut, men 3-åringene fra Erichsen er har vært gode første gang ut. Løpets store outsider. This Is Pippi trives bedre på gress enn sand. Må med. Buckyboss kommer akkurat utenfor tipslinjen, men skal med på V5 bongen.

3 Flower Power – 9 Redneck – 2 This Is Pippi  Outs: 5 Charlie Boy

 

Løp 3  V5-3  Erik O. Steens Memorial, 2400 Gress.

Iron Butterfly er absolutt en av de beste hoppene vi har i Skandinavia, kanskje også den beste. Har gjort solide løp i år og dette er kveldens sikreste vinner. Skal ikke tape dette løpet. I Rest My Case er dønn ærlig og leverer aldri et dårlig løp. Her er det andreplassen som gjelder for en hoppe det blir spennende å følge utover sesongen. Årsdebuten var solid. Flambeau Rouge vant Norsk Oaks 2021, og er en hoppe som sjelden går et dårlig løp. Har vært på trippelen hele fjorten ganger på sytten starter. Scarlett skuffet sist hun var på Øvrevoll. Kan bedre.

7 Iron Butterfly – 5 I Rest My Case – 4 Scarlett  Outs: 2 Flambeau Rouge

 

Løp 4  V5-4  V65-1  Indian Drive Handicap, 2400 Gress

Moonflash var uheldig sist hvor salen skled. Glem det løpet. Synes denne oppgaven ser bra ut og jeg setter han først i et vidåpent løp. Steely Queen avslutter alltid bra. Med litt framgang fra sist så kan hun ende i striden. Dolores hadde en fin sesong i fjor, er droppet i handicap og kan på besteform vinne et løp som dette. Airtrix vet man aldri hvor man har. Er typen som må få det litt sydd opp, er droppet i handicap og kan fort vinne et løp som dette.

3 Moonflash – 8 Steely Queen – 4 Airtrix  Outs: 1 Dolores

 

Løp 5 V5-5  V65-2  Oslo Cup (G3), 2400 Gress

Hard One To Please kommer helt sikkert til å bli favoritt etter fjorårets meritter. Den doble derbyvinneren og vinner av fjorårets Stockholm Cup skal møte flere hester som allerede har startet i pengestinne løp i år. Jeg tror han vil få problemer med å slå White Heart som var knepent slått i Scandinavian Open i slutten av mai. Vinner Hard One To Please så blir jeg mektig imponert, da venter større oppgaver. Vinner av Oslo Cup i fjor, Quebello var også god i sin siste start. Skulle ønske det kom mer regn. Wishformore vant løpet i 2021, og elsker gressbanen og distansen på Øvrevoll. Fikk en god gjennomkjøring sist selv om prestasjonen ikke sto i stil med hva han kan.

1 White Heart – 4 Hard One To Please – 6 Wishformore  Outs: 3 Quebello

 

Løp 6  V65-3  V4-1  Tattersalls Norsk 1000 Guineas, 1600 Gress

Thunder Sea står med to sterke andreplasser i sine to første starter i år. Prestasjonen sist var god, og hun blir en naturlig favoritt foran Miss Wintown som står med to strake. Seiersløpet til sistnevnte sist var av meget god kvalitet. Har lært mye i sine tre starter i år. Miss Lilibeth er en svensk utfordrer som helt sikkert kommer godt forberedt. Løpet sist er godkjent og trives hun på Øvrevoll så kan hun fort være i striden. Kommer fra formstallen til dyktig Jessica Long.  Misszou har allerede vunnet to løp i år. Trener Bent Olsen har vunnet dette løpet tidligere og han vet hva som trengs.

6 Thunder Sea – 9 Miss Wintown – 2 Misszou  Outs: 4 Miss Lilibeth

 

Løp 7  V65-4  V4-2  Norsk 2000 Guineas, 1600 Gress

Dette løpet skal Ami De Vega vinne. Er den klart beste hesten i feltet og skal være så mye bedre enn de andre. Var fryktelig god sist. Carlos Lopez velger å ri Stripesof Stars og da går vi ut ifra at dette er den beste hesten fra stallen til Niels Petersen. Var slått av favoritten sist, men er i form. Nuevo Estrella trives på Øvrevoll og kan fort være der. Har vunnet løp i år. Chadwick vant knepent sist i Gøteborg og viste da at formen er der. Kan vinne dersom favorittene svikter. Little Crow imponerte sist. Fikk handicap 74, men her kan det fort være mer å gå på.

8 Ami De Vega – 5 Stripesof Stars – 6 Nuevo Estrella  Outs: 2 Chadwick

 

Løp 8  V65-5  V4-3  DD-1  Øvrevoll Hesteeierforenings Handicap, 1600 Gress

Twice As Happy har imponert I sine to starter I år. Slo en meget god hest sist og dersom den fine formen er der så vinner han dette løpet. Kveldens V65 banker. Tambora Queen vant sist, men det spørs om hun kanskje har nådd toppen av hva hun kan. Caio Shark har vist lovende takter i sine to starter i år. Blir banen rask så kan det være alt mulig. Globel Cathering har ikke vunnet på lenge, men kan på en god dag vinne. Er avhengig av at han får løpet servert.

12 Twice As Happy – 6 Tambora Queen – 10 Global Cathering  Outs: 5 Caio Shark

 

Løp 9  V65-6  V4-4  DD-2  Ionius Handicap, 1600 Gress

Kveldens vanskeligste løp. Håper du har spart en del kryss til dette løpet, for dette blir ikke lett. Scytale har vunnet i år og er i form, går sjelden et dårlig løp. Amzaan nærmer seg toppformen, er den der så ender hun langt framme. Heart Of Kabeir skal ut og prøve gresset på Øvrevoll for første gang. Takler hun gresset like bra som sanda så må hun krysses tidlig. Caramel Lizard var mye betrodd sist, men skuffet. Kan helt sikket mere på gress.

3 Scytale – 6 Amzaan – 12 Caramel Lizard  Outs: 7 Heart Of Kabeir

 

V5-1:  1-4-7

V5-2:  1-2-3-5-9

V5-3:  7 Iron Butterfly

V5-4:  Alle 8

V5-5:  1-4      = 288

 

V65-1:  Alle 8

V65-2:  1-4

V65-3:  6-9

V65-4:  2-5-6-8

V65-5:  12 Twice As Happy

V65-6:  3-6-7-12-13            = 640

 

V4-1   2-4-6-9

V4-2:  2-5-8

V4-3:  12 Twice As Happy

V4-4:  Alle 13      =    312