Tips til løpene torsdag 29. juni

Skrevet av Ola J Jakobsen,  27.06.2023
Artikkelbilde
Naasha ©hesteguiden.com

Oversiktlig omgang og en banker fra formstall

Torsdagens løp synes jeg er mer oversiktlig enn på lenge. Det er noen klare favoritter i små felter og her skal det være mulig å løse V65 rebusen. Min banker denne torsdagen kommer fra en formstall som rader opp seire og som kanskje ikke har hatt en bedre start på sesongen noen gang. Hesten leverer stabil form og jeg tror årets andre seier kommer i V65-4.

Løp 1  Maidenløp, 1100 Dt

Dette løpet skal vinnes av enten Mali eller Sweet Caroline. Stalljockey Carlos Lopez velger å ri Mali og da setter vi henne først. Kommer med en andreplass i sin siste start på Bro Park og skal ha en toppsjanse. Sweet Caroline viser fart i trening og fikk absolutt godkjent i sin livsdebut. Kan utfordre favoritten med løp og erfaring i kroppen. Hvem som kjemper om de neste plasseringene, blir litt som å lete i blinde. Ingen av de har vist form og her blir det bare å ta en sjanse.

3 Mali – 6 Sweet Caroline – 5 Arkangel  Outs: 2 Yes Now Forever

 

Løp 2  V65-1  Joli Boheme Handicap, 1600 Dt

Spirit Of Cimarron er i kanonform og har gått fire gode løp i år. Møter noen gode hester, men synes han skal være favoritt på sine prestasjoner i år. Hampus G går på det jevne og møter enklere selskap denne gangen. Bærer mye vekt, men på en god dag så ender han i toppen. Headora har allerede startet seks ganger i år og gått noen gode løp. Spent på formen da prestasjonen sist ikke var noe å skryte av. Trent gikk et veldig bra løp på lørdag. Hvis ikke starten kommer for tett så kan han utfordre konkurrentene.

6 Spirit Of Cimarron – 2 Hampus G – 3 Trent  Outs: 1 Headora

 

Løp 3  V65-2  Jouye Handicap, 2400 Dt

Kun fem hester til start. Macjack bærer mye vekt. Synes han har vært knallgod i år. Løpet sist med toppvekt va absolutt godkjent, mens løpet før det igjen, mot meget gode hester er mer enn godt nok til å vinne dette løpet. Buckyboy er veldig opp og ned i sine prestasjoner. Er også droppet i form og skal krysse tidlig. Kan fort vinne et løp som dette dersom han viser det han er god for. Perfect Illusion var langslått sist og formen kan være på vei nedover etter å ha vært i form lenge. Native Star er siste hest som kommer på tipslinjen. På besteform så vinner han dette, men da må han begynne å vise noe av det han viste på lørdag.

2 Macjack – 5 Buckyboy – 3 Native Star  Outs: 1 Perfect Illusion

 

Løp 4  V65-3   V4-1  Just Great Handicap, 1100 Dt

Dette er kanskje det mest åpne løpet denne løpsdagen. Fem av hestene har vist meget god form, fire av disse har vunnet i år. Jeg tror det står mellom hestene fra Stall Soma. Setter The Singing Butler først da vekt-betingelsene mot Rock Dancer er bedre denne gang en sist de møttes. Da vant Rock Danser med hals. Oche Dart vinner snart løp, det er bare spørsmål om når. Det kan være klart denne gangen. Sid Game skal ut og møte eldre hester for første gang. Det kan bli tøft, men hesten er i fryktelig form om dagen og skal på lik linje som de andre fem krysses av på V65 spillet.

5 The Singing Butler – 2 Rock Dancer – 3 Oche Dart  Outs: 6 Sid Game

 

Løp 5  V65-4  V4-2  J W Delight Handicap, 1750 Dt

Naasha har ikke gjort mye galt denne sesongen. Hun har vært jevnheten selv og skuffer aldri. Er ikke avhengig av å få tet og hun er lett å plassere. Tror hun blir vanskelig å slå. Kommer også fra formstallen til Hallvard Soma som virkelig har hestene i form om dagen. Blir min banker denne løpsdagen. Hot Bubbles har vunnet tre løp i år og fått en del kilo for de prestasjonene. Det kan være mer å gå på og da blir hun farlig. Machine Gun fikk hele fire kilo for seieren sist. Det kan være stopp nå, men han har ikke skuffet noen i år med flere fantastiske løp. Oliver bærer lite vekt og har vært nære flere ganger i år. Seieren har latt vente på seg og han er avhengig av å få sydd det opp.

1 Naasha – 6 Hot Bubbles – 2 Oliver  Outs: 4 Machine Gun.

 

Løp 6  V65-5  V4-3  DD-1  Johaug Handicap, 1750 Dt

Sir Anton var veldig god sist og ble belønnet med hele 8 kilo for den prestasjonen. Det kan virke tøft, men jeg tror hesten fort kan ha 4-5 kilo og gå på. Kan være en alternativ bankerkandidat. Lynghonning viste sist litt av hva hun kan. Er litt avhengig å få det som hun vil, men er mer en god nok til å vinne et løp som dette. Airtrix tjener penger hver gang, men er ingen seiersmaskin. Må nok litt til ned i handicap for å vinne løp. Clauses Andy kom nok litt for tidlig i front sist. Nå er vekt-betingelsene i fordel Clauses Andy kontra Sir Anton, men tviler på at det er nok.

6 Sir Anton – 4 Lynghonning – 2 Airtrix  Outs: 1 Clauses Andy

 

Løp 7   V65-6  V4-4   DD-2  Høymyr Hesteutstyr Cup III, 1100 Dt

Black Million skal være favoritt i dette løpet. Får hun teten så kan hun holde helt hjem. Er i form. Greycious Girl gikk meget bra sist og ble slått av en bedre hest som har blitt plassert i klassisk løp. Er avhengig av å få en god start, avslutningen er det ingen ting å utsette på. Har fart så det holder. Legosoldat fikk ødelagt løpet sitt i svingen sist, så se bort ifra den prestasjonen. Kan fort vinne selv med et dårlig startspor. Bobby The Brown har kanskje den mest erfarne rytteren på ryggen. Tok en etterlengtet seier i sin forrige start. Får det tøffere oppgave nå.

3 Black Million – 5 Greycious Girl – 6 Bobby The Brown  Outs: 9 Legosoldat

 

V65-1:  1-2-3-6

V65:2   1-2-5

V65-3:  Alle 6

V65-4:  1 Naasha

V65-5:  4-6

V65-6:  3-5-6-9   = 576

 

V4-1:   Alle 6

V4-2:  1 Naasha

V4-3:  1-2-4-5-6

V4-4:  1-3-5-6-8-9    = 360,-