- En helt fantastisk opplevelse!

Skrevet av Henrik Glimo Hansen og Øvrevoll Galopp,  24.06.2023
Artikkelbilde
Captain Chorus ©hesteguiden.com

Eier Finn Kristiansen var en svært lykkelig mann etter å ha vunnet Oslo Cup lørdag kveld. Sistevalget Captain Chorus, med klart lavest formtall i listed-løpet Oslo Cup, gikk sterkest over oppløpet og sørget for en solid opptur for trener Cathrine Erichsen som selv var på plass i England for å se Duca Di Como i aksjon under Royal Ascot noen timer før. Det var en av mange fine vinnere på Øvrevoll denne solfylte lørdagskvelden.

De tok sats og sendte Skandinavias beste sprinter Duca di Como ut mot ulvene på Ascot, for den som intet våger, intet vinner. Det gikk ikke veien for «Duca» som sprang seg trøtt etter et offensivt ritt i front.

– Skuffende, selvfølgelig. Men så dårlig er'n ikke. Melkesyresjokk. Jeg har ingen forklaring, foreløpig. Han går med en plastikkplate hjemme som han ikke får gå med her. Jeg lurer litt nå. Jeg får snakke med Chaves etterpå, sa Cathrine Erichsen til ovrevoll.no i en rask kommentar da 2023-utgaven av Wokingham Stakes var historie.

Langt bedre gikk det noen timer senere da Sandro De Paiva fikk sjansen på sistevalget Captain Chorus. Han satset – og han vant.

– Vi fikk en bra start og jeg ventet på at noen skulle ri til tet for å holde høyt tempo. Jeg kikket bak meg og så at ingen kom, så da tenkte jeg at vi måtte gjøre det selv. Jeg vet han står distansen og han gjorde det veldig bra, sa en stolt De Paiva etter sjokkseieren verdt 250 000 kroner.

Fjorårets doble Derbyvinner Hard One To Please, som var stor favoritt i løpet, satt passivt i køen og hadde lite å sette inn da det skulle avgjøres på oppløpet. Det lave tempoet var åpenbart ingen fordel i årsdebuten for hesten til Annike Bye Hansen.

De Paiva red hesten for første gang da stallens førstejockey Elione Chaves red Duca Di Como på Ascot.

Eier av Captain Chorus er den kjente amatørjockeyen Finn Kristiansen.

– Det var helt fantastisk. Sandro gjorde et fantastisk ritt med ham. Ingen ville ha front, og han tok den og beholdt den. Ned i oppløpet var jeg litt tvilende om det skulle holde inn, men han er en fantastisk hest som bare går, skrøt Kristiansen, som i fjor ble den eldste til vinne løp på Øvrevoll da han som 68-åring red inn til seier med sin egen Airtrix.

©hesteguiden.com

 

Nueva Estrella ©hesteguiden.com

Det er mulig at seieren i Oslo Cup inspirerte både rytter De Paiva og hesten Little Crow, for over oppløpet i Norsk 2000 Guineas var han alt annet en liten. 3-åringen til Cathrine Erichsen viste stort hjerte da han spurtet godt, men marginene var på siden til danskene Nuevo Estrella og Oliver Wilson. Trener gjør Bent Olsen.

– Han var fin i dag. Det ble tight til slutt. Han er sterk og heldigvis holdt det til slutt, sa jockey Wilson, som gjorde draget med å stikke unna inn på oppløpet. De lengdene var gode å ha i kampen mot Little Crow.

 

Thunder Sea ©hesteguiden.com

Eierne Stall Perlen og duoen Wido og Jan-Erik Neuroth kunne glede seg over å se topphoppen Thunder Sea storme unna til overlegen seier i 1000 Guineas for 3-årshoppene. Førstepremien var på 190 000 kroner.

– Hun fikk en muskelstrekk i låret i siste løpet i fjor og da var det bare å pakke inn og håpe på det beste. Har kommet seg i vinter og utvikler seg til å bli en villig hest. Til å være en 3-åring er det ingen problemer, sa en stolt Wido.

 

Sea Lodge ©hesteguiden.com

Den klare favoritten og jernhoppa Iron Butterfly fikk et fint løp innvendig, men hadde ingen toppdag på jobb. Dermed var det duket for en overraskelse i hoppeløpet Erik O Steens Memorial med 136 500 kroner i førstepremie.

Jan-Erik Neuroth serverte Sea Lodge et fint løp, og den irskfødte 4-åringen rykket til slutt til sikker seier.

– Det er en bra hest som i fjor var toer i Derby, toer i Norsk Oaks og vant Dansk Oaks. Da regner man med at hun som 4-åring fortsatt utvikler seg, sa Wido Neuroth, inne i sitt siste år som trener

Selv hadde han et nært forhold til Erik O. Steen.

– Erik Steen kom til meg andre året jeg var trener, i 1973. Vi hadde mange år sammen. Han var en gentleman og hadde mye hest. Han var oppdretter og oppdrettet norskfødte. Kvaliteten økte betraktelig da vi begynte å kjøpe utenlandske hopper. Han vant Norsk Derby med norskoppdrettede Lorofino, en fantastisk hest. Dessverre gikk han (Erik) bort altfor tidlig. Han var den beste eieren, sammen med flere andre, som jeg har hatt. Det var fint å vinne dette løpet for ham, sa en rørt Wido.

 

Face of Energima ©hesteguiden.com

Face Of Energima (Emma Nikoline Trandem) lå helt i baktroppen, men leverte et meget sterkt oppløp og nådde frem til sikker seier. Lærlingen Rebecca Stålhandske vant sitt første løp på Øvrevoll og sikret Face Of Energima sin andre seier i Øvrevoll Hesteeierforenings Handicap. Dette til ellevill jubel for eier og amatørtrener Emma Nikoline Trandem. -Nå er jeg både glad, rørt og skjelven. Dette var helt utrolig gøy og min første seier innen galoppsporten. Dette betyr mye, sa en meget glad Emma Nikoline Trandem etter løpet.

 

Red Swan ©hesteguiden.com

Brukseier Eyvind Lyches Minneløp er et gjevt løp å vinne for de norskoppdrettede treåringene, og det hadde samlet god deltakelse i årets utgave. Ulrika Holmquist red rett til front med debutanten Red Swan (Stall Sol) og fra den posisjonen holdt hun skansen helt hjem. Hoppen var et niendevalg i spillet og leverte en meget imponerende innsats. -Dette var både gledelig og imponerende. Jeg må si at dette var i overkant av hva vi trodde på forhånd. Hun viser klasse ved å holde unna hele veien og nå gleder vi oss stort til fortsettelsen, smilte trener Hallvard Soma.

 

Herewegodandy ©hesteguiden.com

Herewegodandy (Stall Gullik) lå som vanlig bak i startfasen, men avsluttet som en vind og tok seg forbi gode Youonlyliveonce med margin før mål. Carlos Lopez fikk dermed en perfekt start på kvelden med tredjevalget i spillet. -Han har vært i fin form lenge og jeg synes han fortjente å vinne et løp nå. Vi har god tro på en fortsatt god sesong, sa trener Niels Petersen.

 

Dolores ©hesteguiden.com

Kveldens fjerde løp var på forhånd spådd å bli en åpen affære, men det var favoritten Dolores (Nathalie Mortensen) som stakk av med seieren. Martin Rodriguez angrep ytterst i banen og etter en sterk langspurt vant fireåringen foran Queen of Antarktis. -Hun gjorde et fint løp i dag og jeg er selvsagt ikke særlig overrasket over at hun kunne vinne et løp som dette i kveld. Det blir mange turer til Øvrevoll for stallen fremover nå, fortalte alltid blide Nathalie Mortensen.

 

Bassoline ©hesteguiden.com

Bassoline (Stall Petterøe´s Mix) var godt med på notene fra start og var fint plassert hele veien. Martin Rodriguez la henne i fullt angrep på oppløpet og vant med snaue to lengder ned til Caramel Lizard. Rodriguez tok kveldens andre seier og Bassoline leverte en flott årsdebut. -Dette var utrolig gøy. Vi har hatt en del utfordringer og det var kjempemessig å få vinne her i kveld, sa Anne Petterøe. Hun er en populær dame i miljøet som har hatt en rekke verv innen galoppen, og bidratt sterkt til rekruttering av en rekke utøvere innen sporten. -Bassoline kan være en håndfull, men viser i dag litt av det hun kan. Vi har mange spennende hester på stallen og gleder oss til fortsettelsen, avsluttet trener Silja Støren.