Are tror på treåringene

Skrevet av Birger Christensen,  17.03.2023
Artikkelbilde
Redneck ©hesteguiden.com

Sesongen 2021 var et år hvor det meste gikk feil vei for Are Hyldmo på Øvrevoll. Sykdom og skader løste hverandre gjennom sesongen. I fjor ble det klart bedre, med 14 seire inn på stallen.

 Men det ble ikke så mange store seire. Redneck vant Norsk Rikstoto Oppdrettsløp med 75 000 i førstepremie sent på høsten, og det var en fin seier. I år har jeg tre fine treåringer som jeg håper kan ta hjem ett av de litt større løpene. Redneck, som alt er nevnt, galopperte litt grønt i trening. Han er meldt i Derby, først og fremst med tanke på Drømmemilen på Derbydagen, beretter Are. I det nyinnstiftede løpet i fjor var det hele 312 tusenlapper til vinneren, så det løpet er et klart mål.

Solanos er en annen treåring som Are vil trekke frem. Han var treer i Heatherwold Cup på Derbydagen i fjor, men Are var litt skuffet.

- Han var litt mye slått av Starlight Song og Nuevo Estrella, men det viste seg at han var hoven og tett i halsen. Slet også med sore shins, så jeg tror det er en god del å gå på. Det ser bra ut i trening, og jeg tror han kan være en Derbykandidat. Uhyre spennende er også Atticus. som har en flott stamme. Er faktisk halvbror til Stroxx Carlras, legger Are til. De fleste husker nok at sistnevnte gikk til topps i både Svensk og Norsk Derby i 2021, den første dansktrente Derbyvinneren siden 1992 på Øvrevoll. 

Den siste av fem Hyldmo-trente Derbyvinnere var Harrier i 2001. Nå er trolig Harrier Reef den beste hoppa på stallen. Are er spent på hva hun kan få til.

- Hun gjorde det veldig bra i fjor med tre fine seire. Dessuten var hun toer bak Admiral de Vega på Derbydagen. Kan hun forbedre seg ytterligere et hakk, kan hun kanskje hevde seg i noen pengesterke hoppeløp, håper Are.

Til sommeren feirer Are et jubileum på Øvrevoll. 31. juli er det nemlig 40 år siden Lawnswood Cutter vant det første V6-løpet innen galoppen. Det var stor stas, massevis av folk og mye oppmerksomhet rundt dette. Are trente vinneren, mens Trond Jørgensen (ny hovedstarter i år) satt på ryggen  Da holdt Are til i Sørkedalen, mens han nå er på plass i søndre sving.