Carlos-fasiten: 18 seire i Chile!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  08.03.2023
Artikkelbilde
Carlos Lopez vant 18 løp på tre baner i Chile denne vinteren. Foto: Skjermdump/ClubHipicoSantiago

Carlos Lopez har avsluttet vintersesongen i Chile. Han forlater sine gamle hjemmebaner med en strålende fasit. 18 seire og 49 plasseringer blant de fire på 159 ritt. Gratulerer til «Carlitos»!

En «four-timer» i januar var høydepunktet i en vinter der Øvrevolls championjockey plasserte seg blant de ni beste jockeyene i knallhard Chile-konkurranse. Sist torsdag red han sine siste Chile-løp for denne gang, nå er han på en velfortjent ferie ved kysten sammen med familie og venner. Mandag 13. mars setter Carlos kursen mot Bærums Verk og Øvrevoll igjen.

* Carlos Lopez vant løp på alle tre banene han red på:
   Club Hipico de Santiago, Hipodromo Chile og Viña del Mar.

Niende Øvrevoll-championat
Carlos var for øvrig nummer to på lærling-statistikken i Chile i år 2000. Den første seieren i Norge kom på Jan Bjørdals 2-åring; Playing Philigirl den 17. september 2002. Denne sesongen tok 41-åringen sitt niende Øvrevoll-championat, det første tok han i 2007. Han passerte dermed legenden Janos Tandari som stoppet på åtte.

Skandinavisk champion i 2022
Carlos Lopez toppet sammenlagt i Skandinavia i fjor: 36 førsteplasser i Norge, 29 i Sverige og 19 i Danmark ga 84 besøk i skandinaviske vinnerpaddocker i 2022. Han var også best på pengene i Skandinavia med summene 3,66 millioner (Norge), 5,5 millioner (Sverige) og 2,27 millioner (Danmark).
- Et skandinavisk championat får ikke samme oppmerksomhet som før. «Tyvärr». Det blir mer en greie. Men det er vanskeligere å bli skandinavisk champion enn å toppe i Sverige, Norge eller Danmark, sier P-A Gråberg i en kommentar.
Han ble som kjent svensk champion i 2022 med 62 seire og tetplass på Jägersro, Göteborg og Bro Park.

* Carlos Lopez er 41 år, ingen alder for en toppmann på hesteryggen. Yutaka Yoshida (Panthalassa) og Frankie Dettori (Country Grammer)  ble én og to i The Saudi Cup, verdens beste betalte hesteveddeløp med 104 millioner til vinneren. De er henholdsvis 47 og 52 år.
Carlos Lopez smakte litt på spørsmålet, men svarte egentlig ganske kontant på sin 40-årsdag: - Jeg er nok en bedre jockey nå enn jeg noengang har vært. Mer "confident". Det betyr veldig mye, uttalte han.
Med ettertrykk.