Tips til løpene onsdag 20. september kl. 12.00

Skrevet av Ola J Jakobsen,  19.09.2023
Artikkelbilde
Corazon De Leon ©hesteguiden.com

Vrien lunsjgalopp.

Lunsjgalopppen på onsdag byr på en vrien spilleomgang. Jeg synes samtlige av løpene i V4-spillet er vanskelige. Min banker kommer ut i den tredje avdelingen. Hesten kommer fra en stall som viser god form og hesten var knepent slått sist torsdag. Møter enklere motstand denne gang, men bærer mere vekt. Merk også at det regnet mye på Øvrevoll mandag og natt til tirsdag, så det vil helt sikkert bli svikt i banen.

Løp 1  V4-1  Øvrevoll Hesteeierforening Klokkeløp III, 1730 gress.

Ingen enkelt start på dagen. I dette amatørløpet anbefaler jeg å bruke så mange hester som mulig, gjerne alle hvis du kan det. Min favoritt under tvil blir Started It All. Har tilgode å vinne løp i år, men har vist fin utvikling de siste løpene hoppen har gått. Verst imot tror jeg Steely Queen blir. Skal hun vinne løp så må det bli nå. Trives også når det blir litt svikt i banen. Sir Walter går aldri et dårlig løp, vinner snart igjen. Lynghonning på gress kan være alt mulig. Lenge siden sist. Hesten er uansett i form.

5 Started It All – 7 Steely Queen – 8 Lynghonning  Outs: 2 Sir Walter

 

Løp 2  V4-2  V5-1  Vote For Me Handicap - Avd 2 - 1370 gress

Simmy`s Copshop var knepet slått I Gøteborg I sin siste start. Gikk en kjempeløp og var kun slått med  hode i mål. Får også tre kilo lettelse som absolutt er et pluss. Brazuca har vunnet på myk bane tidligere i år og kan fort gjøre det igjen. Grey Runner har vunnet to løp i år, kan vinne et åpent løp. Er droppet litt i handicap og må følges. Holiday går jeg egentlig bare og venter på. Distansen skal passe midt i blinken.

9 Simmy`s Copshop – 8 Brazuca – 3 Holiday  Outs: 1 Grey Runner

 

Løp 3  V4-3  V5-2  Vote For Me Handicap – Avd 1 -  1370 gress

Corazon De Leon har virkelig vist god form i sine siste starter. Har vært godt med fra start og avslutter alltid bra. Trives også på underlaget. Jeg tror han tar årets andre seier. Kommer også fra en stall som rader opp vinnere. Tootick får godkjent for prestasjonen sist. Må ha dagen, men kan vinne et løp som dette. Karen From Finance står med to strake i programmet. Har fått ekstra kilo for gode prestasjoner, men kan fortsatt ha litt å gå på. Det eneste minuset er distansen som jeg tror kanskje er litt for kort. Titanium Carlras er i fantastisk form om dagen. Kan også fort ha noen ekstra kilo å gå på.

2 Corazon De Leon – 3 Tootick – 8 Titanium Carlras  Outs: 1 Karen From Finance

 

Løp 4  V4-4  V5-3  Vamp Handicap, 1980 gress

Et meget vanskelig spilleløp. Gravity går på det jevne, og  takler gresset. Blir min favoritt under tvil. Ruby Carlras har levert flere flott prestasjoner den siste tiden. Kan ha et gir til. Atticus kan hvis han vil, men skuffet meg i Derby og St. Leger. Queen Of Antarktis tok en etterlengtet seier sist hun var ute. Jeg blir ikke overrasket om hun vinner. Pluss også for liten vekt.

7 Gravity – 2 Ruby Carlras – 10 Atticus  Outs: 9 Queen Of Antarktis

 

Løp 5  V5-4  Vestano Handicap, 2160 gress

My French Dream var rett og slett fantastisk på Derbydagen og vant med hele 7 lengder. Fikk 5 kilo for den prestasjonen, men jeg tror at med den formen, baneunderlag og vekt så blir han vanskelig å slå. Simply Minds gikk også meget godt sist. Jager årets første. Caio Shark går på det jevne og får godkjent for prestasjonen i St. Leger. Er senket et par kilo og kan dra nytte av det. Har også vist at han trives på en myk gressbane. Litt spent på å se I Rest My Case igjen. Skuffet meg på Bro Park sist. Kan bedre.

3 My French Dream – 2 Simply Minds – 6 I Rest My Case  Outs: 4 Caio Shark

 

Løp 6  V5-5  Vortex Handicap, 1370 gress

Jeg har tippet Youonlyliveonce først flere ganger den siste tiden. Har vunnet og vært knepent slått. Hesten trives perfekt på banen og jeg må vinnertippe han igjen, kanskje for siste gang i år. Hesten fortjener en ny seier. Canmore viste hva han kan sist, er i kanonorden og kan bli vond å slå. Ble strøket på derbydagen p.g.a. banen, så det er det eneste som er imot. Hadde banen vært rask så hadde han lett blitt min banker. Astron har slått disse hestene tidligere. Kan gjøre det igjen. Herewegodandy skuffet meg sist. Er formen på hell?

5 Youonlyliveonce – 4 Canmore – 3 Astron  Outs: 1 Herewegodandy

 

Løp 7  2-Års Maidenløp

Fire debutanter og en med litt erfaring starter i dette løpet. Niels Petersens import ser spennende ut og blir min vinner. Kjell Hroar har også en spennende avstamning og kan fort være en hest for framtiden. Masters Romance kommer med på tipslinjen p.g.a. rutinen.

2 Exit To The Moon – 4 Kjell Hroar – 1 Hunters Lullaby  Outs: 5 Masters Romance

 

V4-1:  Alle 11

V4-2:  1-3-8-9

V4-3:  2 Corazon De Leon

V4-4:  1-2-5-7-9-10                   = 528,-

 

V5-1: 1-3-4-5-8-9

V5-2:  2 Corazon De Leon

V5-3:  1-2-5-7-9-10

V5-4:  2-3-4

V5-5:  Alle 6                              = 648,-