-Det er først neste år han blir virkelig god

14.09.2023
Artikkelbilde
Leo Boy ©hesteguiden.com

Trener Cathrine Erichsen var full av lovord om Galaxy Racings toåring Leo Boy etter torsdagens NM-seier. Det hadde hun all grunn til. Juble kunne også Silja Støren gjøre sammen med Buck Racing etter at Buckyboss hadde tatt seg av NM for treåringer. Morten Buck ble kveldens mann da han i tillegg var oppdretter av begge NM-vinnerne.

Leo Boy (Galaxy Racing) leverte en tillitvekkende debut til annen og var ikke mye slått av Sticky Chance ved den anledning. Elione Chaves plasserte den talentfulle toåringen som fjerde underveis denne gang, og han vant løpet kontrollert foran en positiv William Nosto. Dermed ble det også NM-tittel til trener Cathrine Erichsen og oppdretter Buck Racing. -Han viste meget lovende takter i debuten og jeg hadde god tro på han i dag på en passende distanse. Det er gøy å vinne NM, og måten han vant på gir løfte om mer moro i fremtiden. Det er en stor hest dette som skal løfte seg ytterligere neste sesong. Jeg mener vi er foran skjema, uttalte en fornøyd Cathrine Erichsen. -Dette er en fin type som kommer til å utvikle seg mye frem til neste sesong. Kanskje kan det være noe for Derby, sa en fornøyd Elione Chaves til Rikstoto Direkte. -Nå gleder vi oss til Stockholm på søndag. Vi reiser med mange gode hester og har selvsagt ambisjoner om å vinne løp, sa Erichsen.

©hesteguiden.com


Buckyboss ©hesteguiden.com

Favoritten Sid Game tok oppskriftsmessig frontposisjonen i NM for treåringer, men han orket ikke helt hjem denne gang. Løpet endte i en ren duell mellom Buckyboss (Buck Racing) og Flower Power. Det var førstnevnte som trakk det lengste strået for rytter Andreas Tapia Dalbark. Trener Gina Mathisen fikk andre og tredjeplass med Flower Power og Golden Ticket. -Når ikke Sid Game orket helt å fullføre i dag, var det ekstra gøy at Buckyboss stod frem som en vinner. Han har gått gode løp og utviklet seg fint hele veien. Jeg synes det var fortjent, og det er gøy med NM-seier, sa trener Silja Støren. -Hotline Bling er klar for Stockholm søndag. Han trivdes ikke på banen under Derbydagen, og han liker seg veldig godt på Bro Park. Det blir spennende! Vi har med oss gode hester og gleder oss, avsluttet Silja.

 

Pirlo ©hesteguiden.com

Pirlo (Inger Skrede) avsluttet feltet ved inngangen til oppløpet, men angrep mellom hester og leverte et sterkt oppløp til seier. Den slitesterke tiåringen ble med denne seieren millionær og han slutter aldri å imponere. Carlos Lopez tok årets 26. seier på hjemmebane. -Han kan fortsatt mye når han vil og det er gøy å se at han fortsatt vinner løp. Han er ikke alltid like enkel i hverdagen og må stryke litt med hårene, fortalte Inger Skrede. -Stallen er stadig i strålende form og vi har ingenting å klage på. Holder Pirlo seg hel og frisk, da kan det bli løp neste år også, oppsummerte Knut O. Arnesen.

 

 

Titanium Carlras ©hesteguiden.com

Vi fikk et spennende oppgjør i det første av kveldens to Fegentri-løp. Titanium Carlras (Annette Sternstrand) holdt unna for spanske Alvaro Sainz, mens vår norske representant Ida Tandberg var toer en snau lengde bak. -Det er veldig artig å ri Fegentri og få reise rundt i verden. Jeg er fornøyd med hesten jeg fikk sjansen til å ri i kveld. Dette var en god opplevelse, sa en fornøyd amatørrytter Alvaro Sainz.

 

Thunderboy ©hesteguiden.com

Thunderboy (Nathalie Mortensen og Emma Johansson) overtok initiativet rundt den siste svingen for amatørrytter Mie Blichfeldt i det andre Fegentri-løpet. Selv om hun ble hardt angrepet av vår norske representant Ida Tandberg og Bobby The Brown nedover oppløpet, holdt det til en sikker seier for sjettevalget i spillet. Mie deltar ikke i Fegentri-serien og Sjernstrand tok kveldens andre seier. -Det er gøy å vinne, samtidig som jeg jo ønsket at Ida skulle vinne dette løpet for å samle flest mulig poeng i Fegentri-serien. Jeg er fornøyd med innsatsen i kveld og det er en drøm for meg å selv få sjansen til å ri Fegentri en gang i fremtiden, fortalte Mie Blichfeldt.

 

Tambora Queen ©hesteguiden.com

Tambora Queen (Stall RH) var med fremme hele veien, overtok kommandoen inn mot siste sving og holdt akkurat unna for en meget godt avsluttende Heart Of Kabeir. Sandro De Paiva red trener Annike Bye Hansens flotte hoppe denne kvelden. -Hun gjør et godt løp og det var fint at hun kunne gå helt til topps igjen, sa Annike. -Selvsagt ser vi frem til søndagens løp i Stockholm. Alt ser bra ut med Hard One To Please. Vi møter gode konkurrenter, Frankie Dettori skal ri og vi går selvsagt for seier. Men vi møter noen meget gode konkurrenter også, avsluttet trener Annike Bye Hansen.