Good Fortune hadde lykken med seg

Skrevet av Tom W. Johannessen,  27.04.2024
Good Fortune holder seg foran, Unconquerable (utvendig) prøver et angrep, bokstavelig talt. Og Slava Ukraini (Carlos Lopez med gul hjelm) starter en slalåm-spurt. Foto: Skjermdump/YouTube

Good Fortune (Søren Jensen/Oliver Wilson) overlevde alt på veien til triumf i Dansk Jockey Club Cup på Klampenborg. Slava Ukraini (Niels Petersen/Oliver Wilson) slalåm-spurtet til sølvet.

Good Fortune måtte skos om før start. Og dramaet fortsatte for vinneren som lå nest sist ut på oppløpet. En bokstavelig talt angripende Unconquerable prøvde å bite Good Fortune i finishen. Men jockey Per-Anders Gråberg fikk dratt ham unna. Endelig ble rekkefølgen stående etter en voldgiftsundersøkelse (150 meter fra mål: Mulig sjenering/henger ned på  Slava Ukraini som var hals bak i mål)
- Jeg trodde nok vi skulle vinne, men det ble en stopp da jeg måtte dra ham bort. Han skal ikke bite, kommenterte P-A Gråberg til ovrevoll.no i etterkant. Unconquerable ble treer, fjorårets svenske Derby-vinner Ayani nummer fire.

* - Absolutt en bra prestasjon! Med en problemfri reise vinner han, sier Niels Petersen til ovrevoll.no om Slava Ukrainis første møte med eldre hester i Skandinavia. "Slava" starter neste gang 7. juni på samme bane i Dansk Breeders'.

* Good Fortune, som vant samme løp i fjor, fikk 110.000 danske kroner for seieren. Andreplassen til en sterk Slava Ukraini var verdt 45.000 danske kroner. Distansen var 1800 meter.

* Regjerende Klampenborg-champion Oliver Wilson vant fire av ni løp, Nicolaj Stott to og Carlos Lopez ett.

* Søndagens syv løp på Jägersro ble vunnet av syv forskjellige jockeyer; én seier til Carlos Lopez på Geoffrey for Bent Olsen i det siste løpet.

* Fredag på Sandown vant William Buick to løp: Ett i Gruppe 3 (Classic Trial) på Godolphin-hesten Arabian Crown som nå er nestfavoritt til Engelsk Derby 1. juni.