Årets siste løpsdag og et oversiktlig program.

Skrevet av Ola J Jakobsen,  15.11.2023
Artikkelbilde
Heia Pingu ©hesteguiden.com

Det har vært en lang sesong og årets siste løpsdag står foran oss. Løpsprogrammet er oversiktlig, uten mange store felter. Det er ikke sikkert utbetalingen blir den største da det er flere hester som virkelig viser god høstform. Min banker blir Heia Pingu, jeg tror den fine formen er der og at han sin tredje strake seier.

Løp 1  Hesteguiden.com Amatørløp, 2400 dirt

Et litt småvrient amatørløp. Min vinner blir Airtrix somstår med to andreplasser i sine to siste starter. Vant tilsvarende løp i fjor og viser god form om dagen. Kan lede hele veien. Diggit skuffet litt sist etter seiersløpet gangen før. Bærer to kilo overvekt og det trekker ned. Ede`s Garrinchi begynner og vise form og kan vinner hvis han viser litt av hva han kan. Formkurven viser rett vei nå på slutten av sesongen. Second Try var mye betrodd sist og så lenge farlig ut, men det ebbet av på slutten. Tonje Sørvang eller Ida Tandberg blir champion om de vinner, hvis ikke tilhører championatet Mie Blichfeldt for andre år på rad.

3 Airtrix – 1 Diggit – 5 Second Try  Outs: 4 Ede`s Garrinchi

 

Løp 2  Maidenløp, 1100 dirt

Mange uerfarne hester og tre debutanter. Et løp hvor både 2 og 3-åringer kan starte. Hunters Lullaby gikk et godt løp i debuten. God nok på den prestasjonen. Deedaay er den mest erfarne hesten i feltet. Viser han litt av hva han kan så kan han fort vinne på rutine og fart. Empire Bling gjør sin debut. Kan være alt mulig. Sammen gjelder Bondi Breeze.

8 Hunters Lullaby – 1 Deedaay – 5 Bondi Breeze  Outs: 7 Empire Bling

 

Løp 3  V5-1  El Sid Handicap, 1100 dirt

Heia Pingu var blant de raskeste ut fra start i sitt siste løp. Vant klart med 2 lengder, men måtte jobbe for seieren. Blir min banker for dagen. Slo stallvenninnen Hope And Glory som helt sikkert er revansjesugen. Hun fortjener snart å vinne et løp etter flere gode prestasjoner den siste tiden. Blir verst imot. Punktum Finale går på det jevne og distansen er i hans favør. Zagora glimter til innimellom. Må opp et hakk for å vinne dette.

3 Heia Pingu  - 4 Hope And Glory – 6 Zagora  Outs: 2 Punktum Finale

 

Løp 4  V5-2  Epitaph Handicap, 1100 dirt

Greycious Girl var fantastisk sist og vant helenkelt. Jeg tror hun gjør det igjen og hun kan være en alternativ banker. Redneck var også god annen sist bak favoritten. Kommer igjen til å gå et godt løp. Er en av flere som kan utfordre favoritten dersom hun har en dårlig dag. Rock Dancer er en hest man sjelden utelukker fra en bong. Må med også denne gang. Bartat jakter årets første. Er avhengig av å ikke tape for mye i starten.

2 Greycious Girl – 1 Redneck – 4 Bartat  Outs: 5 Rock Dancer

 

Løp 5  V5-3  V4-1  Emilio Handicap, 1100 dirt

Honorah har virkelig truffet formen nå på høsten. Spørs hvor mye mer han har å gå på. Er med i striden og kan lede hele veien. Herewegodandy vet man aldri med, men er mer enn god nok til å vinne et løp som dette. IKC Fiction kan på gammel form. Er droppet mye i handicap og gikk godkjent i sin forrige start. Tror uansett det blir vanskelig å slå de to fremste. Buddy Bob har vært en meget god hest. På gressform så kan de holde lenge, spent på hva han kan prestere nå.

6 Honorah – 1 Herewegodandy – 3 Buddy Bob  Outs: 7 IKC Fiction

 

Løp 6  V5-4  V4-2 Elgar Handicap, 1600 dirt

Spirit Of Cimarron gikk et godt løp sist, men var klart slått av en bedre hest. Motstanden er enklere nå, men vekten høyere. Fordel med fire kilo lettelse. Får han teten og får styre tempo så kan det holde helt inn. Lady Fabiola gikk et meget bra løp sist og var tredje bak bedre hester. Blir ikke overrasket om det kommer en seier nå, potensialet er der. Trent viste et snev av tidligere gode prestasjoner. Kan det ha snudd nå?  Pirlo er Pirlo. Vil han så vinner han, men det var det da. Dette er en hest som på sine eldre dager gjerne vil ha det litt sydd opp. Følger han humøret til treneren så vinner han dette.

3 Spirit Of Cimarron – 4 Lady Fabiola – 7 Pirlo  Outs: 6 Trent

 

Løp 7  V5-5  V4-3  DD-1  Evito Handicap, 2500 dirt

Et åpent spilleløp hvor jeg setter Away With da Fairys først. Avsluttet raskest av alle sist og vant til slutt enkelt. Drar nytte av å bære liten vekt. Khatun tok årets første sist, vant på målfoto til førstnevnte. Er i form på lik linje som flere hester i feltet. Flere av hestene har i sine siste starter gått på bløtt og vått underlag. Med mere feste i banen så kan det fort skje forandringer. Macjack går på det jevne og er alltid vanskelig å utelate. Atticus kan bedre enn raden. Løpets store outsider. Dette løpet på også garderes.

3 Away With da Fairys – 5 Khatun – 1 Macjack  Outs: 6 Atticus

 

Løp 8  V4-4  DD-2  Exit To Norway Handicap, 1600 dirt

Fredriq Von Soa var strøket sist p.g.a baneforhold. Er i orden om dagen så skal normalt vinne et løp som dette på sine to siste prestasjoner. Bobby The Brown skuffet sist, men tror nok banen har mye skyld i det. En fastere bane på torsdag øker sjansene. Oliver går på det jevne og bærer liten vekt. Kan det være duket for årets andre seier? Steely Queen er så variabel, men kan på en god dag. Tror også hun er avhengig av fastere bane. Er god nok til å vinne.

1 Fredriq Von Soa – 10 Bobby The Brown – 5 Steely Queen  Outs: 6 Oliver

 

V5-1:  3 Heia Pingu

V5-2:  1-2-5

V5-3:  1-6-7

V5-4:  Alle 7

V5-5:  Alle 8                      = 504

 

V4-1:  1-3-4-6-7

V4-2:  Alle 7

V4-3:  Alle 8

V4-4:  1 Fredriq Von Soa       =560