Carlos opp på pallen

Skrevet av Birger Christensen,  14.11.2023
Artikkelbilde
Foto Svensk Galopp

Adelskalenderen på Øvrevoll forteller om hvilke jockeyer og trenere som har vunnet flest løp på Øvrevoll gjennom banens 91-årige historie. I løpet av sesongen klatret Carlos Lopez forbi Trond Jørgensen, Colin Gauntlett og Gunnar Nordling på listen. Dermed er han oppe på en total tredjeplass, kun bak Walter Buick og Janos Tandari.

Det er en imponerende prestasjon av Lopez, som var på vei mot championat nummer ti på banen. Men skaden han pådro seg i Gøteborg dagen før den store Breeders-dagen, var så alvorlig at resten av sesongen gikk i vasken. Å ligge på tredje totalt er uansett veldig sterkt. Det er tross alt langt under halvparten av antall løpsdager nå sammenliknet med hvordan det var på 80-tallet.

 

Lopez er sammen med Jacob Johansen de eneste aktive som er med på Adelskalenderen. Da ingen av dem rir på finaledagen, bringer vi oversikten allerede nå. Listen for trenerne har flere aktive med hest til start torsdag, og den kommer derfor først til mandag. Da kommer det også en oversikt over aktive trenere og jockeyer med over 100 seire.

 

 

Adelskalenderen for jockeyer

 

 

Walter Buick          844

Janos Tandari        836

Carlos Lopez         552

Gunnar Nordling    546

Colin Gauntlett       544

Trond Jørgensen   527

Manuel Santos      422

Espen Ski              390

Sam Dudley           368

Jacob Johansen     360

Yvonne Durant       354

Fredrik Johansson  333