Cathrine: - Han skal normalt vinne!

Skrevet av Tom W. Johannessen,  15.11.2023
Artikkelbilde
NØKKELTRENER: Cathrine Erichsen har fem starthester og ser sterk ut på papiret torsdag; Øvrevolls avslutningsdag for sesongen. Foto: Hesteguiden.com

Cathrine Erichsen er i ferd med å avslutte en ny, sterk sesong. Hun blir toer på trenerstatistikken og ender snaut foran sine egne fjorårstall. På avslutningsdagen kan hun igjen bli nøkkeltreneren.

- Fredrik Von Soa, som ble strøket sist på grunn av baneforholdene, er min beste sjanse. Han skal normalt vinne! sier Cathrine til ovrevoll.no.

Her er hennes kommentarer til starthestene torsdag

- 3 Airtrix (1. løp, Finn Kristiansen) var god toer for Chaves sist. Håper det kan gå bra for Finn her. Vinnersjanse.

- 5 Bondi Breeze (2. løp, Willa Synøve Marcussen Schou) er en fin hest. Kan galoppere, men mangler startbokstrening. Ingen rakett ut av boksene.

- 4 Lady Fabiola (V5-4/V4-2, Jan-Erik Neuroth) sa Jan-Erik (Neuroth, red. anm.) han kunne ha vunnet med sist hvis han hadde kjent henne bedre. Her har han en ny sjanse. I toppen.

- 2 Two Times (V5-5/V4-3, Willa Synøve Marcussen Schou) begynner å komme seg ned i handicap; står på 77. Fin oppgave nå.

- 1 Fredriq Von Soa (V4-4, Willa Synøve Marcussen Schou) har jeg sagt har mye mer inne. Chaves satt og styrte og kjørte bil da han vant 5. november. Skal normalt vinne, sier Cathrine Erichsen. 

 

Ida:  - Rock Dancer er nok min beste sjanse

  

Hun jakter amatørchampionatet. Det tar Ida Tandberg (bildet) hvis hun vinner med Diggit i 1. løp. Mie Blichfeldt topper og blir champion med seier torsdag (Second Try) - eller hvis ikke Ida eller Tonje Sørvang (Sir Benjamin) er først over mål i innledningsløpet.

- 1 Diggit (1. løp, Tonje Guttulsrød) skal ha en god vinnersjanse. Hosta på oppløpet sist og ble allikevel god treer. Frisk igjen nå. Skal ha litt mer inne tror jeg. Ligger midt i haugen og kommer på oppløpet.

- 4 Hope And Glory (V5-1, Hallvard Soma) skal jeg ri litt mer passivt nå. Fire andreplasser i år. Går gode løp, men er litt lat; gir ikke det lille ekstra. Vi får se nå.

- 5 Rock Dancer (V5-2, Hallvard Soma) har gått bra og er droppet. Er avhengig av en grei start, snur seg litt i startboksene og har vanskelig for å hoppe ut. Kommer susende på slutten. Det er viktigst for meg å vinne med Diggit, men Rock Dancer er nok min beste sjanse, uttaler Ida Tandberg til ovrevoll.no.

* Lørdag er 28-åringen fra Sørkedalen på plass i Casablanca i Marokko der 23 grader og solskinn venter. Dette er den største byen i landet (men ikke hovedstad) med nesten fire millioner innbyggere.
Det er Fegentri-løp og World Championship for Lady Riders. Ida er toer sammenlagt foran lørdagen – og de to siste løpene i Pisa (3. desember) og Mauritius (18. desember). Margaux Collomb, Frankrike, leder med 71 poeng. Ida Tandberg er toer med 58. Seier i løpene gir ti poeng. Elin Ahlin, Sveriges representant, er på en foreløpig 7.plass med 31 poeng. 

 

Pass på formjockey Neuroth!

 


Jan-Erik Neuroth (bildet), som vant to sist, har 22 førsteplasser og trenger én seier for å bli jockey-treer på Øvrevoll i år. På papiret ser den oppgaven overkommelig ut. Han sitter blant annet på 36-prosenter'n (kl. 13.00) Greycious Girl i V5-2 - men her melder ikke formjockey Neuroth helgrønt; "uansett skal hun ende blant de tre".

- 1 Deedaay (2. løp, Knut O. Arnesen) kommer ut i et maidenløp. Ikke det hardeste feltet; 2-åringer mot 3-åringer. Trippelaktuell og kan også vinne.

- 2 Greycious Girl (V5-2, Tina Smith) vant jeg med 9. november. Fikk to kilo og møter bedre hester nå. Sjekk banen! Blir den mer krevende, er jeg ikke sikker på om det er noen fordel for Greycious Girl. Uansett skal hun ende blant de tre.

- 4 Lady Fabiola (V5-4/V4-2, Cathrine Erichsen) har jeg ridd én gang; ble treer 5. november. Dette er ikke verdens hardeste løp. Hvorfor skal ikke vi kunne vinne her?

-  1 Macjack
(V5-5/V4-3, Arne O. Karlsen) gikk bra på 1600 siste som toer. Har nok en liten vinnersjanse her på 2500. Tung bane en fordel for ham på denne distansen. Jeg ble vel toer i en 2500 meter med Macjack på avslutningsdagen i fjor.

- 4 Clapper (V4-4, Linn Mangen Hjellnes) har dårlig form ser det ut til. Litt usikker på den, sier Jan-Erik Neuroth til ovrevoll.no.


 

* Ulrika Holmquist (Se Svensk Galopps bilde fra onsdag) er i storform og vant hele fire løp i lunsjen på Bro Park onsdag, forøvrig hennes tredje «four-timer» i karrieren. To av vinnerne var 10-oddsere. Hun rir fem på Øvrevoll torsdag, ingen av de fem er sjanseløse i seierssammenheng. 
- Jeg har bare sittet på 6 Zagora (V5-1, Are Hyldmo) og 1 Redneck (V5-2, Are Hyldmo) tidligere. Den siste vant jeg med i oktober i fjor. Gikk bra sist og bør ha en fin sjanse igjen, sier Ulrika til ovrevoll.no.
Hun ble Bro-champion i 2021, toer på hovedstadsbanen i 2020 og '22 - og treer i år.
Ulrika reiser til USA førstkommende søndag og drar videre til New Zealand den første uken i desember.
30-åringen hadde forøvrig sin tid som lærling i nettopp dette landet.

OM BANEN I DAG: - Banen er fin i dag. Hestene kan vise seg fra sin beste side, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll no. Jan-Erik Neuroth melder dette kl. 12.00 i dag: - De prepper banen. Det er mulig den blir litt løs i toppen og hard i bånn av frost. 

* Fire av dagens starthester vant på avslutningsdagen 17. november i fjor: Airtrix (1. løp), Red Valley (V5-2), Corazon De Leon (V5-4/V4-2) og Two Times (V5-5/V4-3). Sistnevnte vant en 2500 meter med 68 kilo på ryggen i det som var fjorårets siste løp.