En strålende sesongavslutning

16.11.2023
Artikkelbilde
Diggit og Champion amatørrytter Ida Tandberg

Det ble en flott sesongfinale med mange sterke vinnere og god stemning blant publikum. Flere av årets championatvinnere vant løp. Det kommer vi tilbake til i referatet. Jockeychampion Manuel Martinez og Willa Synøve M. Schou vant to løp hver. Nå blir det løpspause frem til april 2024. Takk for i år alle sammen!

Det ble satt opp et friskt tempo i front i amatørløpet, og dermed ble det godt strekk i feltet. Diggit (Tonje Guttulsrød) lå i baktroppen, profiterte på tempoet i front og avsluttet sterkt til seier for Ida Tandberg. Dermed vant hun også championatet for amatørryttere. -Det var veldig gøy å bli champion. Jeg var nervøs før løpet i dag, men det klaffet bra og jeg setter stor pris på dette championatet, sa en glad Ida Tandberg. -Han gjør et bra løp i kveld og jeg synes Ida løste oppgaven veldig fint, oppsummerte eier, trener og oppdretter Tonje Guttulsrød fra Skoppum.

Bilder av årets siste vinnere tatt av Sissel Tangen

 

Hunters Lullaby

Det var to hester som utpekte seg i det andre løpet. Hunters Lullaby (Stall NOK) og Bondi Breeze var et godt stykke foran de andre nedover oppløpet. Da Per-Anders Gråberg ba om litt ekstra stakk førstnevnte unna med snaue seks lengder. Det var en imponerende innsats av toåringen i dette maidenløpet. -Han har kun fått startet to ganger og imponerte oss i kveld. Det er klart vi har litt ambisjoner til neste år, sa Niels Petersen og fortsatte: -Det er stort å bli champion for 13. året på rad. Hele teamet på stallen jobber veldig godt sammen og jeg har mange flotte hester å jobbe med. Jeg er nødt til å få trekke frem Slava Ukraini, med blant annet hans Derbyseier, blant mange høydepunkter i 2023, avsluttet championtrener Niels Petersen.

 

Heia Pingu

Heia Pingu (Stall Icebreaker) har hatt en fantastisk form på tampen av sesongen og tok sin tredje strake seier. Han tapte ikke så mye fra start, men avsluttet feltet. I kjent stil spurtet han sterkt til seier foran Layton. Dermed tok championjockey Manuel Martinez kveldens første seier. -Det er stort for meg å vinne championatet. Jeg har jobbet hardt for det, og er takknemlig for den suksessen Silja og jeg opplever sammen. Det ville være en drøm om vi kunne klare å vinne Norsk Derby, smilte Manuel. -Det har vært en strålende sesong for oss. En av mine beste på lenge med 19 seire og det er vi selvsagt veldig fornøyd med, sa trener Hallvard Soma.

 

Bartat

Bartat (Stall Butterfly) har gjort gode løp uten å vinne. Nå var det hennes tur til å klatre helt til topps. Hun var ok med fra start, Willa Synøve M. Schou red et taktisk godt løp og timet det hele perfekt. Bartat tok årets første fulltreffer kontrollert foran en god Greycious Girl. -Jeg synes hun fortjente å vinne et løp. Bartat har levert flere fine løp, men har ikke fått full uttelling. Willa så ut til å være en veldig fin match for henne. Nå er jeg veldig glad, uttalte amatørtrener Viktoria Aurora Hughes.

 

Madi Banja

Det var samme oppskrift som gjaldt for Madi Banja (Nathalie Mortensen og Emma Johansson). De lå plassert i baktroppen og suste forbi hele feltet på oppløpet. Seieren ble sikker for femtevalget i spillet foran Buddy Bob. -Dette var årsbeste for hans del. Det har vært en seig sesong for oss, men vi satser på bedre flyt neste år. Det smakte godt med seier i dag, sa den alltid like blide rytter og medeier Nathalie Mortensen.

 

Spriit of Cimarron

Spirit Of Cimarron (Stall Lilleville) stakk som vanlig rett til front, og fra den posisjonen er han svært vrien å tukte. Fireåringen har gjennomført en meget sterk sesong og tok årets femte seier. Mathilde Dupuy hold sikkert unna for Pinerolo og er årets lærlingchampion. -Det har gått veldig bra for meg i år og det betyr mye å vinne championatet. Jeg skal satse hardt på galoppen, sa en glad Mathilde etter løpet. -Hesten tar årets femte seier og har gjort det veldig bra i år. Kanskje han kan klare å heve seg enda litt til neste år, svarte en fornøyd trener Are Hyldmo.

 

Amzaan

Toppstammede Amzaan (Lars Arne Larsen og Knut O. Arnesen) tok årets fjerde seier. Manuel Martinez plasserte henne fint langt fremme i feltet, avvæpnet Two Times på oppløpet og holdt unna for godt avsluttende Khatun. Dermed endte Manuel opp med 29 seire, mens Knut klarte 24. Det er imponerende tall! -Det har vært en utrolig bra sesong for stallen og jeg må få takke alle som har bidratt. Amzaan er en hoppe vi håper skal ta ytterligere steg neste år, fortalte en fornøyd Knut O. Arnesen.

 

Fredriq von Soa

Fredriq Von Soa (Stall Silverstone) satte et verdig punktum for årets galoppsesong. Willa Synøve M. Schou rundet feltet på bortre langside og var helt suveren i sluttfasen. Dette var hestens tredje strake seier på tampen av sesongen. -Jeg hadde god tro på at han skulle vinne i dag, men må si jeg er imponert over måten han gjør det på. Dette var sterkt! Det har vært en innholdsrik og god sesong for stallen. Det absolutte høydepunktet var nok Pramms-seieren med Duca. Nå skal vi feire litt med teamet og koble av litt ved sesongslutt, sa en tilfreds trener Cathrine Erichsen.

 

Niels Petersen Champion trener 2023

Niels Petersen hadde all grunn til å smile etter årets sesong. Han tar sitt 13. strake trenerchampionat på hjemmebane, og han har vunnet en rekke store løp gjennom sesongen.

 

Mathilde Dupuy Champion lærling 2023

Mathilde Dupuy har fått mye fortjent ros for sin ridning. Hun ble lærlingchampion i 2023.

 

Wido Neuroth takket av som trener

Wido Neuroth avrundet sin lange trenerkarriere på Øvrevoll. Vi tar av oss hatten og takker pent for alt han har gjort for norsk galoppsport! Nå overlater trenerlegenden stafettpinnen til sønnen Jan-Erik Neuroht.