Haugen dominerte totalt

Skrevet av Birger Christensen,  15.06.2008
Artikkelbilde
Lykkehatten tilbake!

Rune Haugen dominerte løpene fullstendig på Øvrevoll søndag. Seier i Polar Mile Cup (L), Norsk Jockeyklubs Spintløp (L), samt to andre seire, vitner om en stall i storform. Mest imponert av alle ble vi over Tertullus i Polar Mile Cup.

Fullstendige resultatlister finner du her

- Innmari moro. Han fikk et eller annet i øyet i Derby, og vi var lenge redde for at synet på det ene øyet skulle ryke. Heldigvis har jeg hatt tålmodige eiere, og nå får vi igjen for det. Vi gleder oss enormt til fortsettelsen med Tertullus. Selv om han ikke har fullt syn, ser han tydeligvis hvor mål er, sa en strålende fornøyd Rune Haugen.

Steve’s Champ hadde gått mange gode løp på Øvrevoll, men ikke vunnet på hjemmebane siden april i 2005. Nå var det imidlertid ingen tvil.
- Dette var utrolig artig. Han fikk et perfekt løp hvor han fikk smyge på railen. Vi gikk til det tunge steget å kastrere ham, men det viste seg å være smart. Nå er han som en unghest, og vi gleder oss til fortsettelsen. Han er meldt til Polar Cup over 1350 meter. Litt langt, men jeg har lyst til å prøve, sa en svært glad trener Rune Haugen. Han var nese fra dobbeltseier, men Miyasaki tapte kampen omn annen til Lady Lily.

Rune Haugen likte seg så godt i vinnerpaddocken, at han fulgte opp med en ny seier med Massenzio. Etter tet fra start til mål, var det aldri noen tvil.
- Han er nok mulig å strekke opp mot 1600 meter, men det er nok 1350 meter som er idealdistansen. Vi får sette oss ned og se på tilbudene sammen, så finner vi nok noen fine oppgaver for ham, mente Rune. Skoger-treneren klarte også å vinne med Enmore, og et ekte hat trick er sjelden kost på Øvrevoll.

Dansk seier i Guineas

Årets første klassiker, 2000 Guineas, ble en triumf for Dan Tucket, jockey Jacob Johansen og trener Bent Olsen. Etter en hard strid med Sirjoshua Reynolds og Yvonne Durant, ble det en bejublet seier.
- Jeg gjorde en feil da han ble annen i hans første løp i Danmark, siden har det gått på skinner. Dette er en veldig bra hest, som det blir spennende å følge, sa jockey Jacob Johansen. Den gode dansken vant for øvrig også Guineas på Øvrevoll i fjor med Bosun’s Watch.
Trener Bent Olsen var ikke noe mindre fornøyd.
- Etter seieren på Jylland i siste start hadde jeg store forhåpninger. Jeg tror faktisk han kan ha en fordel av 2400 meter, men dessverre står han ikke inne i noe Derby. Kjøpte ham på Newmarket i fjor. Til å være treåring har han startet ganske så tett, så nå fortjener han en måneds pause, mente Bent Olsen.

Ettermiddagens aller første løp ble vunnet av Quanero. Etter et godt ritt av Espen Ski, holdt han unna for den gode debutanten Grafitti.
- Quanero har nok vært ute på for lange distanser. Vi får satse på å lage en god sprinter av ham, konkluderte trener Niels Petersen.

Hornpipe og Kleingeld hadde et tøft nappetak for halvannen uke siden, med Kleingeld som vinner. Nå ble det omvendt etter at vinneren hadde overlevd en protest.


- Dette var utrolig gøy, sa trener Karin Lindberger Gajda etter den fortjente suksessen.

Fair Flair ledet det meste av åttende løp og holdt sikkert unna.
- Hun er ærlig og er enklest å ri når hun får gå på bittet, så det gikk jo bra. Vi kommer ut så snart det finnes løp til henne, sa trener Pål Jørgen Nordbye.
- Favoritten Mekong fikk gleden av å avslutte løpsdagen med sikker seier. Det var tredje strake for Mekong, og trener Leif H Spørck avslørte oppskriften med turer til Brunkollen to ganger i uka.
I tillegg til trener Rune Huagen, ble det en stor dag for jockeyene Jacob Johansen, Espen Ski og Fernando Diaz. Jacob tok tre, de to andre fikk hver sin dobbel.

QUANERO fremme hele veien. Fikk et grep 200 meter fra mål og holdt sikkert unna. GRAFITTI litt avventende midt i feltet. Spurtet meget bra og sikret annen på det. HAWK AND I tredje-fjerde, holdt farten greit. FIREFOOT tidlig til tet, noe tilbake. Holdt farten fint til mål.

STEVE’S CHAMP tidlig i front. Holdt railen hele veien og vant meget sikkert. LADY LILY lenger tilbake, frem svingen. Holdt seg også langs railen og spurtet sterkt til annen. MIYASAKI annen i svingen. Holdt farten meget bra og var nær blitt annen. FAAHEM fint med hele veien, meget positiv.

MASSENZIO tidlig til front. Hadde små problemer med å holde de andre bak seg. DOONEQ spurtet meget bra fra køen og innhentet YORKSHIRE LAD på slutten. JUSTTHETWOOFUS annen i svingen, kunne ikke forsvare seg. De øvrige var ikke i bildet om de første plassene, selv om ROYAL MISWAKI yppet seg litt i svingen.

 

ENMORE gikk inn på railen og spurtet så bra, at han rakk akkurat frem til seier. DARK PRIDE bra med hele veien, var nær ved å vinne. Fin avslutning av TINI’S SONG, mens ANNE’S BIRTHDAY tapte mye på å gå mye ut fra railen.

 

HORNPIPE tidlig i front. Ble hardt angrepet, men holdt akkurat unna. KLEINGELD hadde et par lengder frem midtveis. Nærmet seg hele veien og var ikke mye slått. I en tett strid om tredje klarte NAVIGATION å stikke nesen frem. JOUPALIKE bra med til veien, tapte litt på slutten.

TERTULLUS annen, overtok ved veien. Holdt sikkert unna. WOY WOY opp som tredje i svingen, avsluttet flott til annen. HOVMAN til front, holdt absolutt godkjent til tredje.  MOLTAS bra til fjerde, fin norgesdebut av TUMACO.

DAN TUCKET fremme hele veien. Måtte kjempe for seieren, men holdt unna. SIRJOSHUA REYNOLDS raskt i tet. Holdt denne gang langt bedre enn sist og var soleklar annen. ARCHIVED fant plass ute ved gjerdet. Avsluttet så bra at han klarte siste trippel i kamp de øvrige i feltet. GILLSAN så ut til å ha en del inne, men fikk aldri plass.

FAIR FLAIR tidlig i front. Gikk ut til gjerdet og kontrollerte sikkert inn. LAM OF MULL avanserte pent fremover fra de bakre rekker. Gikk helt innerst og avanserte fint til annen. Bra spurt også av SEA PIRATE, mens LAMBERTH WALK ga seg litt fra tet/annen.

MEKONG avventet som sjette-syvende. Satte inn støtet sent, men godt. Vant sikkert. MONFALCONE tredje-fjerde, overtok tidlig på oppløpet. Hadde grepet til vinneren kom. SILK’N SOCKS tet, falt noe tilbake. Kom fint tilbake og klarte tredje. LOT TO WIN tredje i svingen, holdt bra. TOPPER og TRES CORACOES fremme, begge ga seg.