Marianne og Manuel ble historiske

Skrevet av Birger Christensen,  26.06.2008
Artikkelbilde

Siden 1969, da Norsk 1000 Guineas ble avholdt for første gang, fikk dette klassiske løpet en norskoppdrettet vinner. Theatrical Award vant etter et flott ritt av Manuel Santos. Trener Marianne Tveter var også svært fornøyd.
- Jeg trodde egentlig på seier hele veien, sa Manuel.

For fullstendige resultatlister trykk her

- Hesten ga meg en god følelse, og jeg tror faktisk det er rom for ytterligere fremgang, sa den dyktige chileneren, som vant sitt tredje løp for kvelden.
- Dette er bare helt fantastisk, så mye mer er det ikke å si om den saken, sa Marianne.
- Nå satser vi på Skandinavisk Mesterskap, og så er hun jo faktisk fortsatt med i Derby. Der er det jo ikke minst en god bonus til de beste norskoppdrettede, sa en svært glad trener.

På kvinnenes aften, som ble et meget vellykket arrangement, var det nok mange som fikk en positiv opplevelse av galopp og Øvrevoll. Vi tror definitivt at mange kommer tilbake ved senere anledninger.

Kveldens første løp endte med seier til Not Secret foran en overraskende kjapp Miss the Boat.
- Not Secret har vært litt uheldig i det siste. Han trives svært godt uten sving, slik det var i dette løpet. Han kommer ut igjen allerede førstkommende torsdag, kunne trener Eva Sundbye berette.

Orkan tok seg av et løp for de norskoppdrettede treåringene. Trener Annike Bye Nunez var naturlig nok fornøyd.
- Han har slitt en god del med nerver, men kapasiteten har det aldri vært noen tvil om. Derfor var det godt å se ham få det til i løp. Han står i Skandinavisk Mesterskap, Breeders og andre løp for de norske. Håper på mer moro, sa Annike.

Treårige Angelina innledet V5 med en knepen, men sikker seier. Det var karrierens første seier.
- Det er en litt sen hoppe, som jeg tror kan bli spennende i hoppeløpene senere i sesongen, sa trener Rune Haugen. Rune ble forøvrig smått historisk torsdag. Han vant som travtrener på Bjerke tidligere på dagen med Lalita Sas, og vi kan i farten ikke huske så mange som har vunnet trav- og galoppløp som trener samme dag.

Espen Ski red et godt løp til seier på Tom Fix. Tidligere på dagen hadde Espen vunnet med Quanero på Täby i et løp han slo gode Better Built.
- Det er en jevnt god hest, som vi syntes ikke vi hadde fått full uttelling med i det siste. Hester som starter så tett blir ofte lure, men nå var det vi som lurte ham, sa trener Pål Nordbye.

Negra del Oro vant Norsk Derby for to år siden. I fjor fungerte det ikke.
- Hun sto i Frankrike i åtte-ni måneder, og vi har brukt mye tid på å få henne tilbake i toppform igjen. Nå er hun der, og det er gledelig, sa en godt fornøyd trener Arnfinn Lund.
- Vi satser på en del av de større hoppeløpene, deretter blir det muligens avl for Negra del Oro, opplyste Arnfinn.

Sven-Erik Lilja var trener for den glitrende hekkeløperen Twiddel Turn for noen år tilbake. Nå har han et emne til en ny hest over hekkene.
- Ja, det hadde vært morsomt. Det har tatt litt tid med Silk’n Socks, med mye nerver og tull. Han trives best ute i skogen, men der er det jo ikke noen penger å hente, sa Lilja.

Monfalcone hadde tre strake annenplasser, nå ble det seier.
- Vi har tatt ham ut av alle de store løpene. Kanskje det var i tidligste laget, undret Rune Haugen etter seieren. Han ble dobbeltvinner, og det samme ble Jacob Johansen etter seieren.

NOT SECRET tidlig i tet ute ved gjerdet. Holdt sikkert unna til seier. MISS THE BOAT som ventet litt sent av gårde. Fikk opp farten og avsluttet flott til annen. TICMOSIC fremme hele veien, holdt unna til tredje. Bra avslutning av JUSTTHETWOOFUS.

ORKAN femte, avanserte stadig og var annen ut av svingen. Fikk plassen ute ved gjerdet og forsvarte seg helt til mål. GIRLS DON’TLIE tredje, falt litt tilbake. Kom flott igjen midt i banen til andreplass. MARIA MØY innledet forsiktig. Spurtet bra midt i banen, men hadde ikke det helt store stinget. SCHUBERT og AQUILA FLYER førte an, begge hadde gjort sitt midt på oppløpet.

ANGELINA femte, avanserte frem til leder med 200 meter igjen. Holdt fronten til sikker seier. ODELAVIE innledet i baktroppen. Kom med et fint angrep midt i banen og nådde frem til annen. DANETIME MUSIC som ofte sen fra start. Innvendig frem til tet og kjempet med vinneren lenge. FAIR FLAIR tredje, på det jevne til fjerde. FINITA ledet halvveis, ga seg.

TOM FIX fint med som tredje. Fikk plassen ytterst ved gjerdet og spurtet fint til seier. QUICK SHANIA frem som fjerde i siste sving. Satte inn en sterk spurt og kom opp på annen kort før mål. WISHMASTER annen, til front ut på oppløpet. På det jevne til tredje. BULL’S EYE ledet til oppløpet, ga seg.

NEGRA DEL ORO avventet som sjette-syvende. Gled pent og pyntelig frem til de øvrige og koblet et lite, men sterkt grep. QUINT ESSENTIALS tredje, annen i svingen. Kjempet flott helt til mål og var ikke mye slått. WHAT BUDGET også litt bak, kom frem innvendig og ble nok litt sjenert noen meter før mål. SIBELIUS ga seg helt fra tet, og også MASSENZIO fant nok løpet litt langt.

THEATRICAL AWARD femte, avanserte opp på tredje. Fikk plassen ute ved gjerdet og svarte opp alt og alle. Fantastisk innsats. LATAKIA tredje, hele veien fint plassert. Utfordret vinneren, men ble avvist. Dog sterk innsats. ZEU TIN TIN kom klønete til på bortre langside. Avanserte midt i banen, men kunne ikke nå frem til bedre enn tredje. TEQUILA HEAT og TRIESTE fremme lenge, begge måtte gi seg for overmakten.

SILK’N SOCKS fremme hele veien, overtok da lederen pakket sammen. Holdt unna for alle angrep. TANZANIA sist ut av boksene, lå bak lenge. Kom med en enorm spurt til annen. RED TSUNAMI fremme det meste av veien, holdt farten fint til tredje. CONEYBOY fremme lenge, mens HOME MADE holdt teten til ut på oppløpet.

MONFALCONE tredje, overtok teten i siste sving. Hadde små problemer med å holde unna. VAMP femte, avanserte fremover. Klar annen. Greit løp av WHISPERINGLINE til tredje, mens tethestene på bortre langside ga seg mye.