Kjempepott på Täby

Skrevet av Liv Kristiansen,  08.09.2008
Foto Stefan Uppstrøm

Søndag 14. september blir det mulig å spille om store penger på Täby. Etter jackpot i helgens V65 overføres 4,1 millioner SEK til V65 spillet på Tæby 14. september! Og i tillegg til at vi fra Norge kan spille de vanlige spilleformer som vinner, plass, duo og V65, vil det i Stockholm Cup innføres et ”Global Trifecta”.

Det er en prøveordning med tanke på mer spill på tvers av landegrensene. 15 land kan spille til Täby i dette løpet, og det blir uhyre spennende å se hvordan dette vil slå ut. Appel au Maitre og Fricoteiro skal forsvare de norske fargene, og førstnevnte blir trolig favoritt i årets Stockholm Cup. Les om Global Trifecta

Stevnestart søndag er kl 13.00 og løpsdagen begynner med steeplechase, H. M. Konungens Pris kl 13.15, men uten norske deltakere. Dagens andre løp er et amatørløp over 2000 meter, her starter Nils Petter Bogen, Hector med Benedikte Kvåle på ryggen.

Så avholder de et araberløp før V65 starter i 4. løp, innleveringsfrist 14.25. Det er som sagt 4,1 SEK overført til V65 spillet søndag, så det kan bli interessant!

Løp 4 og altså V65 første avdeling er Amacitaløpning over 1150 meter. Her starter Madame If fra Niels Petersens stall. Espen Ski rir Oslo Racing Stables hoppe som bør ha en god sjanse i dette løpet.

Løp 5 er Coolmore Matchmaker Stakes, Negra del Oro med Fernando Diaz skal forsøke å vinne dette Listedløpet over 1950 gress. Ekvipasjen møter 6 gode hopper her.

Løp 6 er Scandinavian Classic Challenge, et morsomt løp som ble innstiftet i 2007. Ingen norske hester stiller til start her dessverre.

Løp 7 er det tradisjonelle Listedløpet Nickes Minnesløpning over 1600 meter dirttrack. Hovman (L Santos) og Miyasaki (F Diaz) starter for Norge.

Løp 8 er Tæby Open Championship, et Gruppe 3 løp over 1150 gress. Royal Miswaki (C Lopez), Francis (E Ski), Steve's Champ (F Diaz) og Quanero (R Colldin) skal representere Norges farger her. De møter hard konkurransse fra de danske og svenske trenerne!

I 9. løp Stockholm Cup International starter Appel Au Maitre med Fredrik Johansson på ryggen. Så få vi se om de klarer å holde Peas and Carrots (E Ahern) bak seg på Tæby også. Niels Petersen sender Fricoteiro (E Ski) ut i samme løp.

Dagen avsluttes med H M Drottningens Pris. Omoto Sando (H Engblom) møter igjen Napoleon og Oranais i dette hekkeløpet.