Light The Fire varmer opp

Skrevet av Birger Christensen,  27.04.2009

Roy Arne Kvisla er etter flere år i Sverige og England tilbake i norsk galopp. Jobbtilbudet som trener for hestene på Semb Hovedgård var det ikke så lett å si nei til. Torsdag tar han ut de to første hestene i løp denne sesongen. Størst interesse knytter det seg til Light the Fire.

Med 91 i formtall er det ikke så rart at forventningene er store.

-          Kjøpte ham på October Sales på Newmarket i fjor. Torsdagens løp er selvsagt bare et steg på veien. Han er meldt i sprintløpet på Jägersro på Pramms-dagen tirsdag 19. mai, og han er også meldt i Norsk 2000 Guineas. I utgangspunktet er dette en ren sprinter, men vi får se utviklingen an. Han har vært inne og testet sandbanen på Øvrevoll, og det fungerte greit. Tar også med Valentin innover, men han er først og fremst ute for å lære. Uansett blir det fint å komme i gang, sier Roy Arne, som har 14 løpshester i trening på det fantastiske anlegget.

Jens Erik Lindstøl har tre timers kjøretur fra Risør til Øvrevoll. Søndag fylte han 50 år, og vi iler til med gratulasjoner.

-          Det er et flott sted for hestene her nede. Jeg merker at de roer seg ned når jeg får hester fra andre trenere. Fint også for tobente. Nå er jeg ferdig på stallen, og da laster jeg opp nødvendig proviant for en tur ut på fjorden. Så langt har jeg hatt Quick Shania og Indian Drive til start, og torsdag skal Carisma ut. Det er hester som står gunstig til på formtall, og jeg tror disse skal regnes når de får noen løp i kroppen, sier Jens Erik.

Spillemessig kan det være vrient å finne en V5-banker i torsdagens rebus. Men feltene er litt for små til at vi tror det blir topputbetaling. Vi krysser fingrene for at det ikke blir mange strykninger, for da kan feltene bli litt for gjennomsiktige. Sportslig sett gleder vi oss, i tillegg til Light The Fire, å se hestene i løp fem. Her er det mange gode hester som setter hverandre stevne på den siste kvelden før vi kan skrive mai.

Uke 18 - i tillegg til lunsjgalopp på torsdag kan man også spille til Klampenborg Galopp søndag 3. mai. Stevnestart kl 13.00, banekode L1Last ned program til Klampenborg her

Nye hester - skrevet av Søren Pedersen

LIGHT THE FIRE (IRE) 2006 h   Invincible Spirit – Rouge Noir (Saint Ballado)

Kostet 60.000 gns som føll og E 95.000 som åring. Kjøpt til Norge for 36.000 gns.

Andre føll. Halvbror til en vinner i Frankrike. Mor vinner av 1 løp i USA. Mormor vinner av 4 løp i Frankrike og Italia, inkl.GR3.

Vant i sin andre start over 1000 meter på Leicester. Skuffet noe i sin neste start, men vant deretter sikkert med ¾ lengde Aaim Dragon Stks L over samme distanse på Sandown RF 98. Gikk deretter til Frankrike og en sjetteplass slått med 8 lengder i Prix Morny GR1 over 1200 meter i Deauville. Var ikke helt på topp da han avsluttet sesongen med å bli nr. 12 av 19, slått med 9 lengder i Cornwallis Stks GR3 på Ascot

Viste i seiersløpet på Sandown en imponerende sluttspeed. Vil nok vise best form opp til 1400 meter, men kan allikevel ha klasse til å vinne Norsk 2000 Guineas.

ARTISTIC LIGHT (GB) 2005 he Fantastic Light – Artisia (Peintre Celebre)

Kostet 40.000 gns som åring. Kjøpt til Norge for 800 gns.

Første føll.

Plassert som andrehest to ganger som 2 åring på Wolverhampton DT, RF 63. Klarte ikke å reprodusere samme form som 3 åring og viste synkende form i løpet av sine 6 starter og er satt betydelig ned i handicap. Viste meget svak form på Kempton DT i sin siste start.  Bør stå minst 2000 meter.

LAZY LORD (GB) 2006 h Fantastic Light – Yanka (Blushing John)

Kostet 6.000 gns som åring.

Syvende føll. Halvbror til 4 vinnere, inkl. Glen Ida, vinner av 2 løp. Nr. 3 i L.

Far vinner av 12 løp, inkl. 6 GR1, stayer. AIE indeks 0,73. Avkoms snitt distanse 2200 meter. Mor vinner av 1 løp i USA. Halvsøster til 5 vinnere, inkl. SPECTACULAR BEV, vinner av 4 løp i USA, inkl. L. Ustartet som 2 åring.

UNTIL JUNE (IRE) 2006 he Intikhab – Claudia of Nowhere (Exit to Nowhere)

Kostet E 9.500 som 2 åring.

Tredje føll. Halvsøster til en vinner.

Far vinner av 8 løp, inkl. GR2, miler. AEI Indeks 1,62. Avkoms snitt distanse 1700 meter. Mor vinner av 4 løp i Frankrike og USA. Halvsøster til 7 vinnere, inkl. GUISLAINE, vinner av 4 løp i Frankrike og USA, inkl. GR3. Nr. 3 i GR1.