Folkets stemmer vil telle sammen med fagjuryens. Siste frist for å stemme er 20. februar. Hestene som er nominert til denne prisen kan du lese mer om under ÅRETS HEST

Norsk Jockeyklub vil kåre årets norskoppdrettede, årets unge og lovende, årets galopphest og årets trener under Hestegalla 2009. De nominerte til de ulike kategoriene presenteres her.

Trener: Are Hyldmo

Oppasser: Alle jentene på stallen

Jockey: Kim Andersen

2008: 4 starter: 3- 1- 0- 0, formtall 75, kr 399.000,-

Eneren blant de norskoppdrettede 2-åringene vant allerede i debuten i juli. Hun vant også Norsk Rikstotos oppdrettsløp og auksjonsløpet. Kun knepent nederlag for svenske El Miracle i Skandinavisk mesterskap, hindret henne fra å gå ubeseiret gjennom året.

2008: 8 starter: 3- 3- 1- 0, formtall 75, kr 467.000,-

Fikk årets første storløpsseier allerede i mai da hun vant Forsommerløpet for 3-åringer. Årets høydepunkt var da hun satte dansker og svensker på plass i Breeders’ Prize Sprint i september. Viste stor stabilitet med seks duoplasseringer på åtte løp og flott form hele sesongen.

Theatrical Award

Hoppe født 05 e Academy Award u Theatre Antique

Eier: Stall Bernadette

Oppdretter: Johan Sohlberg

Oppasser: Tina Smith

2008: 7 starter: 5- 0- 0- 2, formtall 85, kr 1.215.500,-

Theatrical Award var klar ener blant 3-åringene. Hun begynte blant norskoppdrettede, men satte også importer på plass, blant annet ved å vinne klassiske 1000 Guineas. Årets høydepunkt kom da hun vant norsk Derby. Ikke siden 1951 hadde ei norskoppdrettet hoppe vunnet det løpet. Seier i Breeders’ Prize Classic var også glimrende.

Årets unge lovende:

Eneren blant de norskoppdrettede 2-åringene vant allerede i debuten i juli. Hun vant også Norsk Rikstotos oppdrettsløp og auksjonsløpet. Kun et knepent nederlag for svenske El Miracle i Skandinavisk mesterskap, hindret henne fra å gå ubeseiret gjennom året.

2008: 3 starter: 3- 0- 0- 0, formtall 84, kr 402.500,-

Handsome Hawk hadde en debutsesong det luktet svidd av. Han vant et ordinært løp for Jan-Erik Neuroth i september før Fredrik Johansson overtok tøylene. Vant Norges største 2-årsløp Norsk Kriterium og storløpet Vinterfavoriternas Pris på Täby.

2008: 3 starter: 3- 0- 0- 0, formtall 84, kr 228.500,-

Perfekt åpningssesong. Ble sendt direkte ut i storløp da hun vant Eivind Eckbo legats vandrepokal i juli. Fortsatte med å slå hingster i The Heatherwold Cup. Avrundet året med å bevise at hun også taklet sand da hun vant Stig Holms Memorial på Jägersro.

Årets galopphest:

Appel Au Maitre

Appel au Maitre (FR)

Hingst født 04 e Starborough u Rotina

Oppdretter: Mme & M Gilles Forien, Frankrike

2008: 6 starter: 3- 1- 0- 0, formtall 97, kr 2.450.000,-

Appel au Maitre vant de to største løpene på Øvrevoll, Gr 3-løpet Marit Sveaas’ minneløp og Listed-løpet Walter Nilsens minneløp. Han vant også Sveriges største løp, Gr 3-løpet Stockholm Cup. Året ble dessverre avsluttet allerede i september da han ble sparket av en annen hest i Tyskland, noe som ødela sjansene for internasjonal suksess i år. 2.45 millioner kroner innløpt er fantastisk.

2008: 7 starter: 3- 2- 0- 0, formtall 91, kr 612.750,-

8-åringen ble som «en ny hest» da han i vår dukket opp som nykastrert. Åpnet året med seier i Stockholm og var uheldig toer i Täby Vårsprint. Var supersterk da han slo hele den skandinaviske eliten i Gr 3-løpet Polar Cup på Øvrevoll i juli.