Programtips til løpene på Øvrevoll torsdag den 2. juni kl 18.00

Skrevet av Birger Christensen,  30.05.2011
Artikkelbilde
Geordie Iris starter i det 2. løpet. Foto Stefan Uppstrøm

Velkommen til løp på Øvrevoll Galoppbane torsdag 2. juni kl 18.00, her er programmets tips for løpene.

Kjøp programmets V5 tips her

Last ned programmet gratis her.

1.LØP – NORBUSS CUP AMATØRLØP – 2400 DT

Emperor har gått et par riktig fine løp denne våren. Vi tror på seier med god rytter. Soul of Gold gikk et meget bra løp i lunsjen bak Send an Invitation. De Luca viser fin form i Danmark, god trippelsjanse. Vi gir Onkel Blaa en sjanse på linjen. Her er det ikke så mange som vil utfordre i front, da kan det holde lenge.

Tips:

5 Emperor – 2 Soul of Diva – 9 De Luca

Outs: 7 Onkel Blaa

2.LØP – 3-ÅRSLØP1800 GRESS

Ikke så stort felt, men likevel kveldens fineste oppgjør. Manchester vant greit på 17. mai, men må være enda skarpere nå for å holde unna for Neuroths duo. Både Geordie Iris (vant utrolig enkelt i siste start på Jägersro) og Apilado er treåringer av høy klasse. Vi tror de øvrige må kjempe om mindre premier, til tross for at de slett ikke er dårlige.

Tips:

4 Manchester – 6 Geordie Iris – 2 King of Aquitane

Outs: 3 Apilado

3.LØP – V5-1 – ILLEGAL FLYER LØP – 1170 GRESS

En vrien innledning i V5-spillet. Vi prøver med River Landing, som nesten alltid gjør det bra på sprint. Dessuten er stallformen fin. Aylar møtte for gode hester sist. Enklere motstand og gress gjør at vi oppgraderer sjansen. Phili Boy vant lett sist. Tre starter på gress har så langt ikke gitt en krone (8, 9 og 12. plass). Men han er nok blitt klart bedre siden den gang. Vi tror også Aragorn vil like overgangen til gress.

Tips:

12 River Landing – 3 Aylar – 10 Aragorn

Outs: 4 Phili Boy

4.LØP – V5-2 – IN THE WOODS LØP – 1370 GRESS

65 kilo til tross, Tatoosh får vår tillit. Hun er en av våre beste hopper, som dessuten er veldig glad i gressbanen. Tumaco er på trippel, men har ikke vunnet siden 2008. Massenzio har riktig distanse og underlag, skummel om favoritten svikter. Female Spring er et spennende objekt for de spillere som ønsker å gardere litt.

Tips:

11 Tatoosh – 3 Tumaco – 6 Female Spring

Outs: 7 Massenzio

5.LØP – V5-3 – IMPETUOUS AIR LØP – 1800 GRESS

Holly Golightly løp inn over 800 000 kroner i fjor, først og fremst takket være pengestinne løp i Sverige. Har liknende oppgaver i år og er derfor relativt langt fremme i årsdebuten. Fair Flair vant ganske greit sist torsdag, fin sjanse på ny uten vekttillegg. Daychan gikk et sterkt løp sist, regnes også i toppen. Vår luring i løpet er What Budget. Kun fire lengder slått sist tross at reisen ikke var optimal.

Tips:

3 Holly Golightly – 8 Fair Flair – 10 What Budget

Outs: 5 Daychan

6.LØP – V5-4 – DD-1 – BRUKSEIER EYVIND LYCHES MINNELØP – 1980 GRESS

Det er ganske ofte litt overraskende vinnere av Lyches Minneløp. Det skyldes nok først og fremst at distansen er lenger enn hva hestene har gått til nå. Milly og Ariann er to hopper som bør ha fordel av 1980 meter. På V5 tar vi også med Royal Games, som vant sikkert i siste start. Derimot lar vi Favoritten hvile, siden stallen mener at Milly er beste sjanse for dem.

Tips:

7 Milly – 9 Ariann – 12 Theatrical Sky

Outs: 6 Royal Games

7.LØP – V5-5 – DD-2 – IRISH COFFEE LØP – 2160 GRESS

Rebel Heart går gode løp på Øvrevoll og viste i Gøteborg at formen er på plass. Kan være en banker for de friske. Vi velger å gardere med Head Above Clouds, Surfer og Topper. Alle tre viste fin form sist de var ute og kan være nødvendige garderinger. Mange av motstanderne har bra kapasitet, men nokså svak form. Derfor stopper vi på en kvartett på V5-forslaget i et litt skummelt løp.