Norske triumfer på Jägersro

Skrevet av Birger Christensen,  13.11.2011
Without Fear

Det ble en stor norsk dag på Jägersro søndag. Wido Neuroth hadde en sekstett på plass, mens Arnfinn Lund mønstret to dyktige firbente. Men også Fredrik Johansson og Espen Ski viste sin klasse. Fredrik vant hele fire flotte løp.

I Hurricane-løpning stilte Lund med Derby-vinneren Without Fear, mens Neuroth mønstret Vivere Cosi. På siste bortre langside satte Fredrik fart på Without Fear, og de vant sikkert foran Wings of Thunder. Seieren var verdt 260 125 svenske kroner, og sesongen ble avsluttet med totalt syv seire på åtte starter.

I Jockeyklubbens Avelsløpning var La Zona storfavoritt i det lille feltet med 250 000 svenske kroner til vinneren. Hun forsvarte favorittstempelet med glans, og La Zona passerte med bred margin millionen innridd i år. Wido og Fredrik var også sammen om seieren i Derbyserien Juvenile Stayer. Der var det 100 000 kroner å hente for lovende Bomar, som også vant lett. Saddle the Storm ble toer i sitt løp etter nok en gang å ha vært sen fra start, og Simian (Dullio da Silva) spedde på med en tredjeplass i sprintløpet. Det løpet tok Fredrik seg av med favoritten Alcohuaz (Lennart jr Reuterskiold).

I tillegg til Without Fear hadde Arnfinn Lund med Mikkelangelo til Malmø. Det endte i en sikker seier etter et fint ritt av Dina Danekilde.

Stor interesse knyttet det seg til duellen mellom Peas and Carrots og Luca Brasi. Ingen norske hester var til start i det løpet, men Espen Ski red et flott løp til seier på Peas and Carrots (Lennart jr Reuterskiold).