En knalldag på galoppbanen

Skrevet av Birger Christensen,  26.05.2014
Avon Pearl - arkivbilde

Er du glad i flott sport, er Øvrevoll stedet torsdag. Liker du dessuten å spille på de flotte hestene, er det enda en grunn til å oppsøke den vakre banen.

Vi tar på oss de sportslige brillene og ser med glede frem til en veldig fin løpsdag. På toppen rager selvsagt Polar Mile Cup (L), med en rekke hester i den skandinaviske eliten. Etter sine strålende seire i Dubai og i Pramms Memorial på Jägersro, er det neppe tvil om hvem som blir favorittspilt. Avon Pearl var for øvrig først i mål i dette løpet i fjor, men mistet da seieren til Ragazzo. Vinner Avon Pearl nå, passerer han nesten en million innridd i år før vi skriver juni!

- Har selvsagt troen, selv om han kanskje ikke har Øvrevoll som sin aller beste bane, beretter trener Rune Haugen. - Han skal gi vekt til flere, og det er kanskje ikke riktig at han blir stor favoritt. Jeg er kanskje aller mest redd for Jubilance, avrunder Skoger-treneren.

Det er slett ikke umulig at Rune er inne på noe. Jubilance vant fire løp på rad som treåring, før han ble femte i Marit Sveaas' Minneløp. Dermed ble han den tredje treåringen i løpets drøyt 20-årige historie med premie. Han endte også i premierekken i Sveaas-løpet i fjor, og 1600 meter på en god gressbane er nok i nærheten av livretten.

- Min trio i løpet er bra. Silver Ocean er den beste, men kan nok trenge et løp eller to til før han er helt på topp. Old Pal er klart på gang, mens Mister Big Shuffle i hvert fall er bedre enn han viste sist i Malmø. Den banen fungerer han ikke på, sier Niels Petersen. Vår championtrener gjør for øvrig et lite come back med Quite a Mission. Det har gått feil vei siden seieren i Dansk Derby for 11 måneder siden. Trenger nok løpet og har Breeders i Sverige som mål senere i sommer.

To løp for treåringer er veldig interessante. Mens de norske ungdommene møtes i Brukseier Eyvind Lyches minneløp, gjør importene opp over 1600 meter, distansen de løper i 2000 Guineas et par uker senere. Vi satser på Calcaterre blant de norske, vel vitende om at vinneren i dette løpet har gitt over ti i vinnerodds de fem siste årene. Vi regner med at mange vil stå på startstreken i Guineas i det åpne treårsløpet, og fighten torsdag vil gi oss en pekepinn på årets første klassiske løp.

Fredag gifter Gunnhild Naustdal og starter René Fritzenwanker seg i tinghuset i Ålesund. Før den tid har de to sitt eget løp på Øvrevoll, hvor deres egen The One and Only blir en av favorittene. Får han premie, passerer han millionen, det tror vi han klarer.

Legg for øvrig merke til at det torsdag både er V5- og V4-spill, mens det ikke er V65. Og på Øvrevoll er det full fart, ikke bare Himmelfart.