Her er Oscarvinnerne

Skrevet av Birger Christensen,  13.04.2015
Bilde: Emilie Finckenhagen

Under lørdagens Oscarfest på Scandic ble det kåret følgende vinnere i de forskjellige kategorier for sesongen 2014:

Toåringer: Taja. Hun startet fire ganger på Øvrevoll og vant alle fire, inkludert kriteriet og Heatherwold.

Treåringer: Eye in the Sky. Vant en suveren seier i Norsk Derby. I Sverige var han overlegen i St Leger og målfotoslått i Derby.

Sprintere og norskoppdrettet: Ragazzo. Vant for annet år på rad Polar Cup og seiret dessuten i Täby Open sprint.

Milere: Avon Pearl med seier i Dubai samt i Pramms Minne på Jägersro.

Stayere og årets hest: Bank of Burden. Seier i Stockholm Stora Pris, Marit Sveaas' Minneløp og Stockholm Cup, litt av en trippel.

Hekk: Omoto Sando. Holder fortsatt stand mot ungdommen. Vant Champion Hurdle på Øvrevoll og var også først i det samme løpet i Sverige.

Hoppe: Amie Noire. Tredje i det svenske Derbyløpet før hun vant Oaks på samme bane. Slo alle de beste hoppene på Täby i Stockholm Fillies and Mares.

Handicapper: Fru Johnsen. Vant 22/5 på Øvrevoll, deretter fem ganger på kort tid i Sverige.

Juryens pris: Hallvard Soma. Mandag 30/6 vant han fem strake løp som trener, ny rekord på banen. De fire første seirene var alle seire i V4-spillet.

Tattersalls pris: Niels Petersen. Vant for første gang tre Derbyløp i Skandinavia samme år med tre forskjellige hester.