Herlig meny torsdag

Skrevet av Birger Christensen,  20.07.2015
Majestic Max

Sportslig sett er det flotte løp på Øvrevoll torsdag. Listed-løpet Lanwades Stud Stakes, tradisjonsrike Michelets Minneløp og et vidåpent Øvrevoll Sprint Cup er hovedoppgjørene. I tillegg møtes mange av de beste norskoppdrettede, vi får et nytt toårsløp, og vinneren skal kåres i PA Minibuss Cup.

Lanwades Stud Stakes er et hoppeløp, som frem til 2011 het Morten og Torvald Klaveness' Minneløp. har bare fått seks hester til start. Bent Olsen-trente Hoku vant i fjor som treåring, den første treårsvinneren på åtte år. I fjor høst stemte ingenting, men nå har den flotte hoppa levert tre fine løp. Hoku trives på Øvrevoll, og hun blir ganske sikkert klar favoritt. Yajamila har også vist at Øvrevoll fungerer bra, ikke minst da hun vant her på 17. mai. Kun to norske hester er med, hvor vi tror mest på Wunschkind.

På side 7 i programmet kan vi lese om de siste ti års vinnere av Michelets Minneløp. Laveste vinnerodds er 7.78, og en favoritt har vi ikke hatt siden Carolus vant i 2000. De siste årene har det vært skrell på skrell, og slik kan det bli også i år., Distansen på 2830 meter avholdes sjelden, og det gjør det vanskelig å forutsi utfallet. Manchego, Full Stretch og Jumeirah har vunnet løpet de tre siste årene, men det er sjelden en firbent vinner løpet to ganger.

Øvrevoll Sprint Cup er også en gordisk knute å finne ut av. Her er 5.31 laveste vinnerodds da Francis vant løpet i 2007. Majestic Max og Panama Jack har vunnet de to siste årene, og begge er med torsdag. Sistnevnte vant sist uke, men vi tror vi det blir et uhyre jevnt løp og vrient å forutse utfallet. Dette løpet gleder vi oss til.

Bak de tre hovedløpene, er det mye å glede seg til. Seks håpefulle toåringer debuterer, og amatørenes cup skal avgjøres. Her er det Silja Støren og Nora Hagelund Holm som kjemper, med førstnevnte som favoritt.

Spillemessig står utfordringene i kø. Den som skal klare å løse V65-rebusen må være god og kanskje litt heldig. Det er aldri dumt å være på parti med lykkens gudinne.

Lykke til og vel møtt til en riktig fin løpsdag.