Hodebry i lunsjen

Skrevet av Birger Christensen,  26.06.2015
Party Fever

Neste løpsdag på Øvrevoll er ikke en torsdagskveld, slik det pleier å være på denne tid av året. Juli innledes med en frisk lunsj inkludert både V4 og V5. Nå er det ikke sudoku eller kryssord som skal løses, men det er en krevende oppgave å løse de to V-spillene. Særlig ser V4 ut til å være av det utfordrende slaget. De fire avdelingene består av 9-14-15-14 hester, og bankervalgene står ikke i kø. Vi har forsøkt oss med Calcaterre i V4-2. Han løp mer konsentrert med blinkers da han vant forrige torsdag, og vi tror det er litt mer å gå på når det gjelder formtallet.

I V5 er feltene mindre, men heller ikke den oppgaven virker lett å løse. De beste hestene møtes i V5-3. Feltet er lite, men felt med hester nær eliten er overraskende ofte vanskelige spilleløp. På en god gressbane tror vi mest på Dramatic Act, som kan få et fint løp i ryggen på Colourist.

I "gamle dager" var det ofte araberløp på Øvrevoll. I Sverige avholdes det løp med jevne mellomrom, og samtlige syv hester i V5-2 er svensktrente. Flere av torsdagens konkurrenter møttes på Strømsholm nylig, og da vant Labwah. Al Janoob nærmet seg imidlertid litt på slutten, og vi tror disse to gjør opp igjen.

Wellpride Cup er så vidt vi har fått med oss, den eneste cupen gjennom sesongen som vinnes av en hest og ikke en rytter. Onsdag går siste løp i serien, men det er allerede klart at Party Fever er vinner. Etter seieren i siste løp torsdag kan han ikke tas igjen.

Etter onsdagens lunsj er det torsdagskvelder helt frem til Derbydagen 23. august. Det er lett å huske. Vel møtt.