Spill V65 på Øvrevoll

Skrevet av Birger Christensen,  08.06.2015

NYTT: Jackpot i V65 til Øvrevoll torsdag. NOK 135.936 ekstra i sekserpotten.

I år har det vært fire runder med V65 på Øvrevoll. I tre av omgangene har seks rette gitt over 100 000 kroner. Hvis potten for seks rette ligger rundt 400 000, betyr det at en til tre spillere har klart å prikke inn de seks vinnerne. Kombinasjonen av at det er ofte vanskelig å plukke et par bankere, samtidig som det nesten alltid dukker opp i hvert fall en skrell, gjør det vrient. Men for de som liker å satse litt i lukene, bør V65 på Øvrevoll være noe å vurdere.

Nå skriver vi juni. I fjor var det jackpot både 5. og 12. juni, noe som førte til en kjempepott å spille om 19. juni. Da var det ikke langt unna en tredje strake jackpot, men på ny ble det flotte penger for seks rette. Litt senere vant førstevalgene Taja (71 prosent) og Sir Silk, og likevel kom en ny jackpot. I 11 av totalt 18 omganger med V65 i fjor, ble det enten jackpot eller over 100 000 kroner for sekseren.

Sportslig  gleder vi oss kanskje mest til 6. løp. Fjorårets St Leger-vinner Matauri har fortsatt ikke startet mer enn åtte ganger, og vi tror dette er en hest som melder seg på i eliten i løpet av sommeren. Blant flere konkurrenter lar vi oss imponere av Vortex. Han vinner ofte ikke med så mye, men fighter alltid som en løve. Fem seire i 2013, og mestseirende med fem nye gevinster i fjor.

Amatørene er med i en serie som heter P.A. Minibuss Cup. Denne serien går over tre løp, hvor Silja Støren tok teten etter seieren med Royal Games. Løp nummer to kommer allerede torsdag, så da gjelder det å plukke poeng. Det er et vidåpent løp, og vi vil komme tilbake til stillingen før det siste løpet i juli.

Ellers er det et aldri så lite jubileum på Øvrevoll torsdag. Løpsdag nummer 2 800 i banens historie forteller litt om at det har gått ett og annet løp der. I åpningsåret var det åtte løpsdager, mens vi har vært oppe i 79 løpsdager midt på 80-tallet. Da var det mandag og torsdag fra tidlig på våren til sent på høsten.