Bent og Brownie bare best

Skrevet av Birger Christensen,  28.05.2015
Brownie

Bent Olsen var uten tvil dagens mann på Øvrevoll torsdag. Han tok sin tredje Guineas-seier på Øvrevoll på syv år, og Bent vant også med gode Miss Phone Girl.

Brownie heter vinneren av årets norske 2000 Guineas, som gikk til topps i et klassisk løp i livets tredje start. I løpet han vant på Klampenborg, kom han med en sterk finish. Han viste flott speed også nå, og kanskje får Bent Olsen rett i at han har Danmarks beste treåring.

- Jeg stakk ut haken og sa at jeg kom til å vinne i de to løpene jeg hadde hester. Brownie var kanskje ute i et ganske enkelt Guineas, men han vant. På sikt håper jeg at han kan overta etter Jubilance, mente Bent Olsen. Da snakker vi om vinneren av Guineas i 2012 for samme eier, Lone Kaj-Nielsen. Bent hadde også vinneren i 2008, Dan Tucket.

Bak vinneren gikk Mestre dos Magos et strålende løp til annen. Han var feltets eneste norskoppdrettede, og fjorårets NM-vinner har mange fine oppgaver fremover.

Miss Phone Girl

To Miss'er. Miss Phone Girl og Miss Rebel, var de klare favorittene i V65-1. Det var ingen miss. Ut på oppløpet fikk Miss Rebel et forsprang, men dansketrente Miss Phone Girl kom tilbake og vant sikkert. Begge får klare pluss i margen, dette er to treårshopper vi får høre mer fra.

- Jeg hadde veldig god tro på min hest. Hadde respekt for Miss Rebel, men mente at Miss Phone Girl skulle være hakket bedre, sa trener Bent Olsen. Marcos Robaldo satt på den gode vinneren, som er aktuell for 1000 Guineas om en snau måned.

Kharlovka

Kvelden startet med et maidenløp, som viste at mange av de firbente manglet rutine. Favoritten Di Centa ledet lenge og så ut til å vinne. Men Kharlovka, som sist gang var ute i løp for ett og et halvt år siden, kom med en sterk finish og knep seieren. Hallvard Soma tok årets femte seier, mens Carlos Lopez økte sin ledelse blant jockeyene. Debutanten Asaks Ambition imponerte som tredjehest etter å ha vist svingteknikk a la Kjetil Jansrud.

Mohikan

Fegentriløpet ble en fartsfylt affære. Royal Games og Sans Arc dro av gårde, og førstnevnte var lenge inne med vinnersjanser. Men som så ofte før kom Mohikan med en flott finish, ridd av italienske Antonio Ferramosca. Mange trodde at 1370 meter var i snaueste laget for Mohikan, men Tollef Langvad hadde satt vinneren i fin orden til årsdebuten. Silja Støren ble toer med Royal Games.

Zafir Zaid

Zafir Zaid var ute i sin start nummer 118. Vant med overvekt i fjor og gjentok nå med fire kilo ekstra. Per-Anders Gråberg red et godt løp på Åsa Edvardssons flinke tiåring. Priceless satset innvendig og plukket alle bortsett fra vinneren på oppløpet.

Colourist

Colourist gikk som ventet til tet i V65-3. Han ble angrepet fra alle kanter, men til slutt var det kun Funny's Chap som sto for motstanden. I en herlig finish kunne Colourist seire etter en like fin fighteseier som forrige torsdag.

- Han er blitt mye tøffere enn før. Og så må jeg berømme Marius Borgen Andersen, som red et kjempeløp. Et stort talent, mente trener Rune Haugen. Neste start blir trolig en 3000 meter i England.

Seventyseven

Seventyseven hadde litt trafikkproblemer på 17. mai, men nå stemte det meste. Carlos Lopez fant gode posisjoner underveis, og dermed ble seieren sikker. Fjoråret ble spolert, med årsdebut først i november. Vi tror Cathrine Witsø Slettemark får en langt mer interessant fireårssesong for Seventyseven.

Den siste Øvrevoll-kvelden i mai endte med en ganske sikker til Darjeeling, trent av Pia Høiom ikke så langt sør for Gøteborg. Josefin Landgren red et flott ritt på vinneren, og Josefin er en rytter å være oppmerksom på i amatørløpene. Blant annet vant hun fire løp på fire ritt i Gøteborg i fjor før hun ble skadet.