Skrevet av Birger Christensen,  12.08.2016
Artikkelbilde
Vortex. Alle bilder: ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

På grunn av massiv nedbør over østlandet den siste tiden ble det av sikkerhetsmessige grunner besluttet å flytte alle løpene over på sandbanen. Dette betød dessverre at hele 14 hester ble strøket.

På grunn av massiv nedbør over østlandet den siste tiden ble det av sikkerhetsmessige grunner besluttet å flytte alle løpene over på sandbanen. Dette betød dessverre at hele 14 hester ble strøket. I dagens hovedløp, Fearnleyløpet, ble det en sikker seier til Rune Haugen-trente Vortex. Jan-Erik Neuroth red et godt løp på vinneren som eies av Reidun Bøhn og Solveig Tandberg. Vortex vant dette løpet i 2014(da på gressbanen) og han er også en av de hestene som har seiret mest på Øvrevoll de siste årene. -Jeg har merket i treningen at han er på vei tilbake i form og han er jo en tøffing som alltid gjør sitt beste skrøt Haugen om vinneren.

Khyber

Dagen ble innledet med Subaru Sølvdivisjon-stayer over 2400 meter der Stall EOS’ egenoppdrettede Khyber med Jan-Erik Neuroth på ryggen tok en lett seier foran IKC Moneypenny. -Han er ikke så glad i Øvrevolls baneprofil, men med blinkers på i dag gikk det veien, sa trener Wido Neuroth etter triumfen.

Captain America

Annet løp ble et rent Match-race mellom Captain America og Killroy etter at tre av de fem starterklærte hestene ble strøket. Sistnevnte førte i et moderat tempo til de kom ut på oppløpet da Carlos Lpez satte inn støtet med Captain America. Killroy klarte ikke å følge med i det rykket og Captain America vant lett med halvannen lengde. Annike Bye Hansen trener vinneren som tok årets andre seier.

Singar

I 2-årsløp for Skandinaviskoppdrettede var Are Hyldmo-trente Singar overlegent best. Danny Patil red og er deleier i hoppa som er helsøster til gode Appelina. -Hun var god i dag, nå starter vi i Skandinavisk Mesterskap, sa Are Hyldmo etter løpet.

Studebaker

V65-spillet startet med et Maidenløp over 1600 meter. Her tok tredjevalget Studebaker en sikker seier med Per Anders Gråberg på ryggen. Fam. E. Nagel-Erichsen er både eier og oppdretter av Appel Au Maitre-sønnen. - Han vokste mye i fjor og var ikke startklar som 2-åring. Han er en hyggelig hest og som norskfødt har han noen hyggelige oppgaver foran seg, fortalte trener Niels Petersen om vinneren.

Lady Dylan

Favoritten Lady Dylan innfridde i Petite Frisørene – Noark Vandrepokal. Thea K. Hofossæter sendte henne til tet i siste sving og siden ble det enkelt. Are Hyldmo tok sin andre trenerseier for dagen.

Buffalo Soldier

I Norsk Rikstoto Cup – Bronse – Stayer spurtet overraskelsen Buffalo Soldier som en vind på oppløpet og kneblet favoritten Cockney Cracker i god tid før mål. Sandro De Paiva red et godt løp på vinneren. Annie de Mora er både eier og trener av 5-åringen som tok årets første seier.

Barasti

Vi fikk oppleve en tett oppløpskamp i Quick Playmate løp. Trioen Barasti, Denico og Calcaterre kjempet knallhardt mot må og til slutt var det Barasti som trakk det lengste strået. Carlos Lopez red et godt løp på vinneren som bar sju kilo overvekt. Johnny Bjørnsen trener 5-åringen for Helen Nilsen.

Molamento

Torsdagskvelden ble avsluttet med Subaru Sølvdivisjon – Sprint. Her var svenske Molamento lynraskt ute av boksene og han ledet hele veien og vant sikkert foran Butterfly Effect og Pal O’Mine. Nelson De Souza red vinneren som trenes av Bodil Hallencreutz.

Carlos Lopez og Jan-Erik Neuroth vant begge to løp, mens Are Hyldmo ble eneste dobbeltvinner blant trenerne.