Programtips torsdag 13. juli kl. 18.00

Skrevet av Birger Christensen,  10.07.2017
Hurricane Red. ©hesteguiden.com/rogersvalsrød

Det er to store godbiter for galoppelskere i Skandinavia denne uka. For det første stordagen på Øvrevoll torsdag med Oslo Cup (Gr3) og Polar Mile Cup som de to store begivenhetene. Søndag er det så klart for den store Derbydagen på Jägersro. Det er en rekke store løp på menyen, og som vanlig er det mange gode norske sjanser. For første gang er det Grand Slam V75 på galoppen. Før strykninger koster det 16.2 millioner å helgardere løpene, så det kan være lurt å finne noen holdepunkter.

Det er også løp på Bro Park mandag og Klampenborg lørdag, og det blir også mye flott sport fra Newmarket denne uka. Følg med.

1.LØP - 3-ÅRSLØP - 1170 GRESS

Trouble of Course er uten tvil den beste hesten. Men det har vært skjær i sjøen, og det er snart fem måneder siden to flotte løp i Qatar. Han må tippes først på kapasitet. Catch the Dream og Pamino virker jevne, og for oss er de gode trippelbud. Our Boy John skuffet oss litt sist, men også han skal kunne kjempe om en god premie.

Tips: 7 Trouble of Course - 2 Catch the Dream - 3 Our Boy John  Outs: 4 Pamino

2.LØP - 2-ÅRS MAIDENLØP - 900 GRESS

Two Shots of Happy er en veldig rask hoppe, som vi tror vinner i debuten. Appelé Amour og Caesara er to spennende debutanter for Stall Perlen, og Marrington Twist tror vi også må regnes. Noen av de nevnte importene kan fort vekk ta seg av de større toårsløpene senere i år.

Tips: 5 Two Shots of Happy - 6 Appelé Amour - 2 Caesara   Outs: 3 Marrington Twist

3.LØP - V65-1- MALEX LØP - 900 GRESS

Monkey Bar Flies ledet sist til det var igjen et par meter. Han har vunnet 900 meter på Øvrevoll før, og vi tror han leder fra start til mål. En litt frisk banker, men vi tar sjansen. Girlforce One gikk flere gode løp i fjor. Det er årsdebut, men hun kan sikkert flytte bena raskt i årets første start. Panama Jack har gått noen gode sprintløp gjennom tidene, og Maimane venter vi på. Er rask og kan utfordre vår banker.

Tips: 1 Monkey Bar Flies - 6 Girlforce One - 9 Panama Jack  Outs: 5 Maimane

4.LØP - V65-2 - MASSENZIO LØP - 1750 DT

Fajry har gått et par fine løp på Øvrevoll nå, og vi tror det kan være klart for seier. Daydream Believer og Dickie Dickens har hatt mange tøffe kamper i karrieren. Trolig hever de seg også denne gang. Ellers er dette et åpent løp, som vi velger å dekk bredt.

Tips: 8 Fajry - 6 Daydream Believer - 1 Tenango  Outs: 4 Dickie Dickens

5.LØP - V65-3 - V4-1 - POLAR MILE CUP (L) - 1600 GRESS

Vi kan ikke tippe i mot Brownie. I fjor vant han tre storløp på Øvrevoll, inkludert to Gruppe 3-løp. Vi setter Our Last Summer nærmest. Er på vei mot toppformen, og han er den vi tror er nærmest til å utfordre Brownie. Guerre og Berling var på trippelen i dette løpet i fjor, kan fort være langt fremme også nå. Ruler of Course var kjempegod i Stockholm Stora, en stor outsider her.

Tips: 4 Brownie - 7 Our Last Summer - 3 Ruler of Course  Outs: 1 Guerre

6.LØP - V65-4 - V4-2 - OSLO CUP (GR 3) - 2400 GRESS

Hurricane Red er en topphest. Trives dessuten på Øvrevoll. Hans to starter der ga i fjor seier i Oslo Cup og annen i Marit Sveaas' Minneløp. Banker på V65, men på V4 tar vi oss råd til å ta med Eye in the Sky. Løpet sist ble helt feil, og de ekstra meterne er dessuten en fordel. Bokan var toer i løpet i fjor, kan være langt fremme også nå. Giuseppe Piazzi har startet lite, men nivået er høyt. Kan være en spennende luring å dra med seg.

Tips: 1 Hurricane Red - 7 Eye in the Sky - 4 Bokan  Outs: 2 Giuseppe Piazzi

7.LØP - V65-5 - V4-3 - DD-1 - PA MINIBUSS CUP AMATØRLØP - 1750 DT

Queen's Delight har levert tre gode løp på Øvrevoll i år. Det kan være klart for årets første seier nå. At løpet ble flyttet til sand, var neppe April Fool lei seg for. Hun går ofte godt på det underlaget. Om Eddie Riff vil vinne løp vet vi ikke, men selskapet er i hvert fall ikke skremmende. Borzakovski kommer stadig nærmere en seier, kan komme nå.

Tips: 9 Queen's Delight - 7 April Fool - 3 Borzakovski  Outs: 6 Eddie Riff

8.LØP - V65-6 - V4-4 - DD-2 - NORSK RIKSTOTO CUP - GRUNNDIVISJON STAYER - 2400 GRESS

Oh My Rose vant sist og kan være i nærheten også nå. Men det er jevnt i denne klassen, og vi dekker bredt. Petite Patch var god i seiersløpet, farlig om hun takler distansen. Prince Field er alltid skummel i dette selskapet, og Nordlys med Chaves virker spennende. Ellers er dette vidåpent i våre øyne.

Tips: 2 Oh My Rose - 5 Petite Patch - 9 Nordlys  Outs: 13 Prince Field