Programtips torsdag 3. mai

Skrevet av Birger Christensen,  27.04.2018
Contador ©hesteguiden.com/rogersvalsrød.

En ganske rolig uke i skandinavisk galopp. Onsdag er det lunsj på Bro Park, torsdag er det en spennende V65-runde på Øvrevoll. Lørdag avholder Klampenborg fine løp med Mowerina (1000 Guineas) og Jockey Club Cup.

1.LØP - MAIDENLØP - 1100 DT

Obeya holdt ikke helt hjem på åpningsdagen. Løp i kroppen og kortere distanse kan gjøre susen. Point Boy var god tredje bak en sterk vinner. Langt fremme her. Hope and Glory vil nok også dra fordel av et løp i kroppen. Spennende outsider er Iloveyouanyway. Kan være god nok direkte.

Tips: 5 Obeya - 6 Point Boy - 4 Hope and Glory  Outs: 3 Iloveyouanyway

2.LØP - COWRIE ELITELØP - 1750 DT

Et jevnt og lite felt. Tenango vant sikkert torsdag. Hadde fordel av løp i kroppen, og hester som Dickie Dickens og Kildare er trolig nærmere denne gang. Busybeingfabulous hadde en flott høst i fjor, kan kanskje som Mikklus Makklus trenge et løp. Vi håper at sistnevnte har lagt av seg problemene i startboksene, for kapasiteten er stor.

Tips: 3 Tenango- 5 Dickie Dickens - 1 Kildare  Outs: 4 Busybeingfabulous

3.LØP - V65-1 - 3-ÅRSLØP - 1750 DT

Et flott treårsløp. Vi tror aller mest på duoen Zahara og Step's Divine. Imponerte stort i sine seiersløp, og de får vekt av norskoppdrettede New Man og Crossroad Blues. Story Minister har seier fra England og må selvsagt også regnes.

Tips: 5 Zahara - 1 Step's Divine - 4 New Man  Outs: 2 Story Minister

4.LØP - V65-2 - CASH ON WHEELS LØP - 1100 DT

Vi vinnertipper Tertian, for han er veldig god på sitt beste. Calcaterre vant seks løp i fjor, får det nok litt tøffere i år når han starter på formtall 87. Staring at the Sea har også prestert mange fine løp, kan vinne på sitt aller beste. Pal O'Mine har farten, må nok ha rask bane for å holde helt inn.

Tips: 5 Tertian - 3 Calcaterre - 4 Pal O'Mine  Outs: 6 Staring at the Sea

5.LØP - V65-3 - V4-1 - CHICKSANDS LØP - 2400 DT

Phoenix Dancer ble strøket sist. Møter enkelt selskap og kan fort vinne. Sterk spurtsist til fjerde av Der kleine Prinz. Gina Mathisen har fin form på stallen. Seven Senses rakk ikke helt til torsdag, men kan bedre.

Tips: 7 Phoenix Dancer - 6 Der kleine Prinz - 1 Zoey the Princess  Outs: 8 Seven Senses

6.LØP - V65-4 - V4-2 - CASSINI LØP - 2400 DT

Hyldmo-duoen Colourist og Trouble of Course gikk bra på åpningsdagen. Førstnevnte tar nok teten og kan bli vrien å passere. Speciale di Giorno vant Oaks i fjor høst, har mye klasse i seg. Det er et åpent felt, så det kan lønne å gardere bredt.

Tips: 4 Colourist - 1 Lord of Trouble - 5 Greased Lightning  Outs: 2 Speciale di Giorno

7.LØP - V65-5 - V4-3 - DD-1 - CAIR PARAVEL LØP - 1600 DT

Contador imponerte stort torsdag. Vi tror han vinner i et ikke alt for hardt selskap. My Cup of Tea var god toer sist. Ser hardest ut mot vår banker. Denico spurtet fint torsdag, kan hevde seg bra her. Callaway of Course tror vi vil vise fremgang, en spennende luring.

Tips: 6 Contador - 7 My Cup of Tea - 5 Denico Outs: 3 Callaway of Course

8.LØP - V65-6 - V4-4 - DD-2 - CUL DE SAC LØP - 1600 DT

V65- og V4-avslutningen er utrolig vrien. Etter vår mening er Aife bedre på 1600 enn på 1100 meter. Et knepent tips. Fredde har ikke fått det til så langt, han får en sjanse til. Spennende start for Mestre dos Magos, er meget bra på sitt beste. Siste på linjen blir Notnowhoney, som gikk et par fine løp i fjor høst. Men her kan det være lurt å streke godt:

Tips: 2 Aife - 5 Fredde - 9 Notnowhoney  Outs: 6 Mestre dos Magos