Programtips torsdag 2. august kl. 18.45

Skrevet av Birger Christensen,  30.07.2018
Artikkelbilde
Stenid ©hesteguiden.com

Onsdag er det lunsjløp på Bro Park. Torsdagens flotte løpsdag på Øvrevoll må så absolutt med i planleggingen av uka. Søndag er det løp igjen på Bro. Hovedpunktene er VM for kvinnelige jockeys, samt Swedish Open Mile.

1. LØP - EIVIND ECKBO LEGATS VANDREPOKAL - 1170 GRESS

Vi vinnertipper Aperola, som har imponert stort. I debuten var hun helt suveren. Sist tapte hoppa flere lengder i starten, men rakk likevel frem til seier. Beau Nuage og Ramone leverte fine debuter, med førstnevnte som sikker vinner. Moon Stars debut var ok, kan kjempe om trippel. Det er fire debutanter, som vi skal følge nøye.

Tips: 6 Aperola - 3 Beau Nuage - 8 Moon Star  Outs: 4 Ramone

2. LØP - V65-1 - POINT TAKEN LØP - 1730 GRESS

Buddy Bob er feltets eneste treåring, men vi synes sjansen er god. Har vært god på gress i alle sine løp, ikke minst i et flott Guineas-løp. Det er mange gode motstandere, som har slitt siden de beste prestasjonene. Vi velger å gå tynt og garderer vår favoritt kun med Ruler of Course. Fikk det ikke helt til i Arnfinn Lunds Minneløp, men var dyktig i starten før.

Tips: 5 Buddy Bob - 1 Ruler of Course - 2 Funk Soul Brother  Outs: 6 Lord Divine

3. LØP - V65-2 - DERBY TRIAL-  2160 GRESS

I and I har som stallkameraten Buddy Bob gjort alle sine beste løp på gress. Her tror vi først og fremst på en fight mot Learn by Heart. Her får vi kanskje et svar på om den danske utfordreren har et bud på Derby 26. august. Sir Zelmer var bra sist på Jägersro, men må nok gå ytterligere frem for å melde seg på i Derby-diskusjonen. Annike Bye Hansen har en duo som kan kvalifisere seg til Derby med gode løp.

Tips: 6 I and I - 3 Learn by Heart - 2 Sir Zelmer  Outs: 1 Ginseng

4. LØP - V65-3 - V4-1 - LANWADES STUD STAKES (L) - 1600 GRESS

Dette løpet tror vi står mellom Appelina og Icecapada. Førstnevnte vant løpet i fjor, da Icecapada ble tredje. High as a Kite ble toer på Gøteborg søndag. Vi tror hun får det tøft mot de nevnte jernhoppene, men er aktuell for trippel. Det er også Elektra Art, mens det nok blir tøft for Aife.

Tips: 4 Appelina - 2 Icecapada - 1 Elektra Art  Outs: 5 High as a Kite

5. LØP - V65-4 - V4-2 - ØVREVOLL HESTESPORT CUP AMATØRLØP - 900 GRESS

Vi satser på å løse løpet på fem hester. Gamle Panama Jack gikk et flott løp i København lørdag til annen. 900 meter på gresset passer fint, og vi prøver et forsiktig vinnertips. Indika er også meget rask og bør med på bongen. Ciccarelli og Girlforce One kan sprinte fort, og denne distansen er også riktig for Monkey Bar Flies.

Tips: 4 Panama Jack - 1 Indika - 10 Ciccarelli  Outs: 3 Girlforce One

6. LØP - V65-5 - V4-3 - DD-1 - NORSK RIKSTOTO CUP - BRONSE - STAYER - 2400 GRESS

Løpsdagens mest åpne løp i våre øyne. Roman Princess vant i Gøteborg søndag etter et flott ritt av Kaia Ingolfsland. Stallen holder knallform. Dramatic Act har flott form, er nok med i striden også her. Det samme gjelder for Persian Wave med fire seire i år. Tool Box Carlras vant sist det var stayerløp. ellers ligger det an til å bli høy fart og en spennende finish.

Tips: 9 Roman Princess - 7 Dramatic Act - 14 Tool Box Carlras  Outs: 6 Persian Wave

7. LØP - V65-6 - V4-4 - DD-2 - PHILEAS LØP - 1370 GRESS

Stenid har to seire og fire annen på de siste seks startene. Kjempet hardt om seieren i Gøteborg søndag, men tapte på streken. Det kan bli litt tette starter, men formen er i alle fall på plass. Banker i V65. Sist gang Ponita gikk 1370 meter på gresset, ble det seier. Dette er etter vår mening perfekt distanse og underlag, men må jo ikke tulle i startboksen. Loire er på gang, møter helt ok motstand. Gardinia nærmer seg en triumf, kanskje kan Lopez ordne den biffen.

Tips: 2 Stenid - 9 Ponita - 3 Gardinia  Outs: 1 Loire