Spill til engelsk galopp

Skrevet av Magne Engebretsen,  21.06.2018
Følg William Buick på Rikstoto Direkte. Bilde Eirik Stenhaug

Nå blir det mulig å spille på regulær basis til engelske løp. Alt spill vil skje i felles pool med UK Tote – den engelske utgaven av Norsk Rikstoto og ATG.

Fra nå av er muligheten på plass til å satse penger på engelske galoppløp. Sommerstid er det flest flatløp, men på våren og om høsten vil det være en rekke hekkeløp og hinderløp i tillegg.

Fra midten av juni er muligheten på plass til å satse penger på engelske galoppløp. Sommerstid er det flest flatløp, men på våren og om høsten vil det være en rekke hekkeløp og hinderløp i tillegg.
Spilleformer:
I oppstartfasen vil det være mulig å spille Vinner, Plass og Duo i felles pool. Til høsten vil det også bli mulig å spille Trippel. Norsk Rikstoto vurderer dessuten Dagens Dobbel og V4 i lokal norsk pott.

Gevinstandeler:
I Vinnerspillet går 80,75 prosent av omsetningen tilbake til spillerne.
I Plass går 80 prosent tilbake til spillerne.
I Duo går 75 prosent tilbake til spillerne.
Spesielle regler for Plass:
Det må minimum være fem hester til start for at det er mulig å spille Plass.
Med fem til syv startende hester, utbetales gevinst på de to første hestene.
Hvor ofte?
Norsk Rikstoto ønsker primært å tilby spill til engelske løp i de periodene hvor det er ledig kapasitet på Rikstoto Direkte 2. I praksis vil det bli mange ettermiddagskjøringer fra England som vil bli tilbudt, men dette kan variere med årstider og om det er storløp eller spesielle begivenheter som står for tur.
Makulering av spill?
Man kan angre seg og makulere spill, men dette må gjøres senest tre minutter før løpet er stipulert å starte.
Tilbakebetaling
Det er det britiske løpsreglementet som er gjeldende, men dette er på mange måter svært likt det norske og svenske. Man får tilbake innsatsen om en hest blir strøket før løpet, men om den er ved startstedet etter at hestene er under starterens kommando – og likevel ikke starter – så blir ikke pengene tilbakebetalt.
De mest populære:
Statistikk fra England viser at spill til hinderløp er mest populært på de britiske øyer. Mest spill i et enkelt løp pleier det å være til Grand National – og med Cheltenham Gold Cup på annenplass. Faktum er at åtte av de ti løpene det ble spilt mest til i Storbritannia i 2017 var hinderløp. Bare flatløpene Epsom Derby og Coral-Eclipse på Sandown var inne på topp ti-listen.av juni er muligheten på plass til å satse penger på engelske galoppløp. Sommerstid er det flest flatløp, men på våren og om høsten vil det være en rekke hekkeløp og hinderløp i tillegg.

I oppstartfasen vil det være mulig å spille Vinner, Plass og Duo i felles pool. Til høsten vil det også bli mulig å spille Trippel. Norsk Rikstoto vil dessuten tilby Dagens Dobbel og V4 i lokal norsk pott.
Gevinstandeler: I Vinnerspillet går 80,75 prosent av omsetningen tilbake til spillerne.I Plass går 80 prosent tilbake til spillerne.I Duo går 75 prosent tilbake til spillerne.

* Det må minimum være fem hester til start for at det er mulig å spille Plass.
* Med fem til syv startende hester, utbetales gevinst på de to første hestene.
* Med åtte til femten hester til start utbetales gevinst på de tre første hestene.
* Om det er 16 hester eller flere til start i handicap-løp, så utbetales gevinst på de fire første plassene.
* Om det er 16 hester eller flere til start i løp som ikke er handicap-løp, så utbetales gevinst på de tre første plassene.

Merk: I Vinner- og plasspiller vil oddsene oppdatere kun for det kommende løpet.