Toppløp av Nordic Defense

Skrevet av Birger Christensen,  12.03.2018
Nordic Defense/Per-Anders Gråberg slutter anden i Al Bastakiya (L). Foto/Copyright: Erika Rasmussen.

Treårige Nordic Defense gikk et strålende løp på Meydan-banen lørdag ettermiddag. I Listed-løpet Al Bastakiya ble det en flott annenplass til hesten som eies av Wibecke Nagell-Erichsen, Nils Petter Gill og Kolbjørn Selmer. 50 000 dollars var annenplassen verdt. og det kan nå bli start i UAE Derby på World Cup-dagen 31. mars (påskeaften).

Det ble et litt merkelig løp. Outsideren Yulong Warrior tok teten, og han dro unna til en suveren seier. Men bak vinneren red Per-Anders Gråberg et flott løp på Nordic Defense. Med klar margin endte han som toer. At det var en overraskelse, forstår man når vi forteller at han sto i 93 i vinnerodds. Tvillingen ga 172.80, så de som trodde på Nordic Defense, fikk godt betalt på tvilling.

- Dette var en test på hvordan han skulle takle underlaget, mest med tanke på Svensk Derby. Om det nå blir start 31. mars, får vi tenke litt over. Dette var uansett svært gledelig etter at vi har slitt med sykdom på flere av hestene, sier en glad Niels Petersen til Galopsport.Dk.

William Buick hadde flere meget gode sjanser lørdag. Et par favoritter sviktet, men det endte nok en gang med to seire. Sprinteren Jungle Cat vant lett, mens Hawkbill seiret etter strid. Sistnevnte kommer ut igjen på World Cup-dagen. William har dermed 13 seire under "The Carnival", og med det er han klart mestseirende i denne perioden.