Seier og annenplass til Buick under Breeders

04.11.2018
William Buick hadde to herlige Breeders-dager, og red inn rundt 9 millioner kroner. Han vant med 2-åringen Line Of Duty og ble nummer to med superhoppen Wild Illusion. Dette bildet av far og sønn Buick er fra Paris da han vant Prix de l´Opera i oktober.

William Buick hadde en hektisk helg i Kentucky med løp fredag og lørdag, og 30-åringen leverte til de grader. Fredag kveld vant han Breeders Cup Juvenile Turf med 2-åringen Line Of Duty. Lørdag var William favoritt med superhoppen Wild Illusion i The Breeders Cup Filly and Mare Turf, men måtte nøye seg med sølv. Det var uansett en strålende prestasjon av både hest og jockey. De har gjennomført en lang og sterk sesong sammen.

Tilbake til fredag: 2-årigen Line Of Duty endte opp som en 3,5-oddser i det norske spillet. Seieren var en klar opptur etter at Williams to første hester presterte under pari. 2-årige Line Of Duty er en sønn av Galileo. Charlie Appleby trener Godolphin-hesten.

Kretsen rundt Uncle Benny la inn protest mot Line Of Duty etter at det var nærkontakt mellom hestene på oppløpet, men dommerne tok ikke protesten til følge.

Se løpet her:

Lørdag var Wild Illusion det beste og viktigste rittet. Dette var hans største håp under Breeders. William ga hesten et perfekt løp bak tetparet, og angrep for fullt mot oppløpet. Hesten slet med å få has på lederen, tyskfødte A Raving Beauty, men da denne var slått kom Sistercharlie med et siste støt utvendig.

I en tett finish måtte Wild Illusion nøye seg med annen. Førstepremien i løpet var snaue 9 millioner og da skal det normalt vanke rundt halvparten til annenhesten.

Med seieren fredag betyr det at Buick red inn rundt 9 millioner til Godolphin-stallen i løpet av helgen. Både Wild Illusion og Buicks vinner fredag - Line Of Duty - trenes av Charles Appleby som har 11 Gr-1-vinnere for Godolphin-stallen i 2018.