Viktig informasjon til nye amatørryttere

08.07.2020
Artikkelbilde

Oppdatert: Søknad og gyldig legeerklæring må være levert sekretariatet mandag 10. august. Oppgi hest som skal benyttes på oppridningen.

Onsdag 12. august vil det avholdes prøver for amatørrytterlisens. Dette vil være siste mulighet til å få gjennomført disse prøvene i år. I forkant av prøvene må nye amatørryttere være med på obligatorisk ridekurs og trening på Woody, disse er åpne for alle, ikke kun for de som skal ta ut lisens.

Informasjon om dette finner du her:

Ridekurs lørdag 25. juli:

https://www.noark.info/2020/07/07/ridekurs-med-espen-ski/

Trening på Woody mandag 13. jul

https://www.noark.info/2020/07/03/nye-kurs-pa-woody-i-juli/

Deltakerne skal være erfarne nok til at en profesjonell trener anser de skikket til å ri amatørløp når prøvene avholdes.

Ryttere som meldes på skal ha ridd hurtigarbeid med andre på Øvrevoll, vært i startboks og ha god erfaring som rytter av galopphest og rutiner løpsdager.

***********

Grunnet korona og restriksjoner rundt dette, vil prøvene denne gangen ha en noe annen form enn ellers.

Signert søknad og legeerklæring må være levert til sekretariatet innen/før mandag 10. august kl. 14.00 (bruk obligatorisk skjema).

Påmelding ikke senere enn mandag 10. august kl. 14.00.

 

Program onsdag 12. august:

 Oppridning

Tid: 12.15

Sted: Øvrevoll

Hestene må stå i trening hos lisensiert trener og må ha startet i totalisatorløp/være godkjent. Rytteren må selv skaffe hest til oppridning. NoARK og Norsk Jockeyklubb kan ikke bistå med dette.

Hestene skal være klare og ferdig oppvarmet i visningspaddocken senest 12.00. Rytter skal ri med løpsutstyr dvs. støvler, bukse og påbudt sikkerhetsutstyr. De skal ri med medium størrelse på løpssalen.

Oppridningen blir gjennomgått av representanter fra Øvrevoll, NoARK og Den Lavere Voldgiftsrett for godkjennelse.

Kravet er å springe av korrekt i startboksene, ri rett frem uten å sjenere konkurrent, forsvarlig og korrekt ridning i sving, og akseptabel finishridning.

Generelt forsvarlig ridning, riktig sits, tempo og godt sporvalg vil bli vurdert. Løpet går over 1600 meter.

 

Kondisjon- og styrketest

Tid: 13.30 (eller etter avtale etter oppridningen)

Sted: Nadderud stadion

Løpe 3000 m på maks 15 minutter for jenter, maks 14 minutter for gutter.

Statisk knebøy

Utøver skal senke rumpa og bøye i knærne til disse har tilnærmet 90 graders vinkel, samtidig som at ryggen støttes inntil en vegg eller liknende. Posisjonen skal ikke opprettholdes ved at utøver har støtte under rumpa eller tar støtte i fast instans med armene. Posisjonen skal opprettholdes i minimum 2 minutter for å få godkjent.

Planke

Utøver plasserer kroppen i posisjon for pushup, men med albuene i gulvet. Kroppen skal være strak, og knærne skal ikke berøre gulvet. Posisjonen skal holdes i minimum 2 minutter for å få godkjent.

 

Deltagerne må levere skriftlig prøve med reglement, og ha reglementsgjennomgang med DLV før rytteren rir løp.

Gjennomgang av Norsk Jockeyklubs reglement.

Dagslisens

Ryttere som består de ovenstående prøver vil få dagslisens og må ri tre godkjente amatørløp før de får amatørrytterlisens.