Privilegiado uten tilskuere

Skrevet av Tom W. Johannessen, Equus,  07.03.2020
DERBY-VINNER: Privilegiado, med den engelske toppjockeyen Pat Cosgrave, vant Norsk Derby i 2019 med 15 lengder. Niels Petersen-hesten har en niende- og en tredjeplass på Meydan så langt. Lørdag er det ny start mot ulvene i et Gruppe 2-løp. Dane O'Neill ri

Privilegiado er klar for en ny start på mektige Meydan. Det er Super Saturday, og selskapet er steintøft. Den norske Derbyvinneren i 2019 prøver seg i et Gruppe 2-løp. Denne gang for tomme tribuner. Corona-viruset og "public safety measures" er årsaken.

MEN HESTENE er på plass, løpsdagen har en samlet premiepott på 2,7 millioner dollar.  Dubai City of Gold er løpsdagens 7. løp; (kl. 16.30 norsk tid/V4-4 i svensk/norsk pool), førstepremien er 1,9 millioner norske kroner og distansen er 2400 meter. En fordel for 3 Privilegiado.
Engelske Racing Post skriver i sin forhåndsanalyse:

* Privilegiado Third in 1m2f Group 3 here latest and this longer trip should help, but loads more needed.

NIELS PETERSEN er på plass i Dubai. Han legger ikke skjul på at han er fornøyd med Privilegiado.
- Vi håper på penger og et nytt godt løp. Lengre distanse er en fordel.  2 Defoe og 1 Desert Encounter er de høyest rankede og sannsynligvis hestene som gjør opp, sier Niels til Equus.
Han planlegger hjemreise for hestene tirsdag. Dette gjelder også Square de Luynes, men det er stadig en liten åpning for Square de Luynes-start på World Cup-dagen 28. mars.
Niels vil se an resultater og prestasjoner lørdag før han tar han tar den definitive avgjørelsen.

PÅ PLASS I DUBAI er også Kolbjørn Selmer og Nils Petter Gill i Stall Bright Side of Life. De er ringside på Meydan, jockeyer, trenere, eiere og sponsorer er inne. - Det blir utrolig spennende. Vi skal vise at vi har noe her nede å gjøre. Privilegiado var sterk treer sist i et løp som ble vunnet av William Buick og Ghaiyyath. Den blir favoritt i Sheema Classic på World Cup-dagen, sier Kolbjørn Selmer og er på offensiven foran lørdagens løp.

* DUOEN SOM DOMINERER i Dubai: Trener Charlie Appleby og jockey William Buick. Førstnevnte har 32 i seiersprosent de siste 14 dagene, William har 33 i seiersprosent i det samme tidsrommet.

* V4-spillet i svensk/norsk pool lørdag: Fra løp 4 til og med løp 7.