"Duca" tapte på dirt for første gang

25.04.2021
Artikkelbilde
Stormy Ocean vinner Spring Mile foran Couples, Duca Di Como blir tredjehest. Dette var "Duca"s første tap på dirt i karrieren.Foto: Skjermdump

Han sprang ikke fra dem i Spring Mile på Jägersro. Duca Di Como, med åtte seire av åtte på dirt, falt som blytung favoritt; en 86-prosenter. Vant gjorde Lennart jr. Reuterskiölds Stormy Ocean.

Av: Tom W. Johannessen

ELIONE CHAVES sendte "Duca" til front der han pleier å dirigere - og dundre fra resten. Men det var aldri samme kraftfulle galopp - og ikke samme "turn of foot" da Chaves ba om fartsøkning. Stormy Ocean, en 7-prosenter med Jacob Johansen, så sterk ut hele veien og festet et tidlig sjokkgrep på storfavoritten. 
Inn mot mål holdt Stormy Ocean, også den årsdebuterende, unna for angripende Couples.
Dette var Stormy Oceans fjerde strake seier. Duca Di Como ble slått - og klart slått til tredje i et felt med fire hester.

- HAN VAR SNILLERE enn vanlig, ja han var roligere. Og kanskje litt tung, sa jockey Elione Chaves i etterkant.
Han var skuffet, det samme var naturlig nok trener Cathrine Erichsen som fulgte løpet fra hjemmebane i Norge:
- Det er klart; når man taper med en sånn hest og en sånn favoritt er det et nederlag. Ja, jeg er litt skuffet og overrasket. Det kan hende han trengte løpet. Vi får ta en sjekk, det kan jo være et eller annet? Forkjølelse, han har jo hatt det før. Han så kanskje ikke ut helt som vanlig på vei til start heller, sa Cathrine til ovrevoll.no etter løpet på Jägersro.

* Pramms Memorial (23. mai/Jägersro, 1730 meter), som han vant i fjor, er det neste løpet som har vært blinket ut for Duca Di Como.