Gina holder koken

Skrevet av Birger Christensen,  13.04.2021
Artikkelbilde
Gina Mathisen med Smooth Escape

Gina Mathisen er en person med mange jern i ilden. De siste årene har hun vært den ledende amatørtreneren med norsk pass. Når vi i tillegg nevner at hun har en krevende jobb som sykepleier, er det imponerende hva som er blitt utrettet fra basen i Andebu i Vestfold (fylket har også nå Telemark iberegnet).

- Denne sesongen blir kanskje litt roligere. Det står seks hester på treningslisten, hvor av to er toåringer. Av de fire øvrige kommer Twisted og Smooth Escape til å starte noen ganger i første del av sesongen før de skal bedekkes. Men det blir spennende på sikt. Har som nevnt to toåringer, hvor den ene er en helsøster til Black Million. Den andre er en hoppe etter Giant Sandman, som det skal bli spennende å følge. Har hele fire åringer, så det blir mye fokus på å klargjøre disse til løp på litt lengre sikt. Den eneste på listen som jeg ikke har nevnt, er Perfect Illusion. Han begynte å skjønne litt på slutten av fjoråret, og der tror jeg det er rom for forbedring, antyder Gina. I karrierens start nummer 27, lyktes det endelig å vinne.

Frem til 2008 red Gina en del amatørløp på Øvrevoll. De to beste sesongene var i 2004 og 2005, med fem seire på 18 starter i 2005. Det er en seiersprosent rett under 28, et riktig pent tall.

- Om det blir vrient å skaffe ryttere, må jeg kanskje svinge meg opp i salen igjen. Men det får vi inntil videre se an litt.

Når det ikke er hest som gjelder, jobber Gina som sykepleier på Tønsberg sykehus.

- Har min plass på medisinsk overvåkning. Der jobber jeg mye nattevakter, slik at jeg får jobbet med hestene på dagtid. Det går fint, mener Gina om en livsrytme som vi synes høres krevende ut. Det var en del ekstra jobb i starten på coronaen, men det har roet seg ganske mye.

En tredjeplass i Derby i 2002 med Zantana (Kimola vant) har nok vært den sterkeste enkeltprestasjonen på stallen. Men Silent Storm i 2017 var ikke så verst hun heller. Hun seiret både i Derby Trial og Norsk Rikstoto Grand Prix (slo gode Dardenne), og i Derby ble det en sterk fjerdeplass. 

- Silent Storm fikk 19. mars et flott hingsteføll. Far til føllet er den meget spennende avlshingsten Evasive, så det blir utrolig gøy å følge opp, avrunder Gina. Om det kan være litt tynt med løpshester i 2021, er det mye spennende fremtid i Andebu.