"Jeg tror Valon kan være bankeren"

20.04.2021
Artikkelbilde
Per-Anders Gråberg har ett ritt i V4 og ett i V5 på Jägersro. Foto: Svensk Galopp

Per-Anders Gråberg vant med Sanary på Klampenborg lørdag. Søndag ble han to ganger toer på Bro. Onsdag rir han to i Jägersro-lunsjen. - V4-runden er vrien. Jeg tror 7 Valon (V4-1) kan være bankeren, sier P-A til ovrevoll.no 

Av: Tom W. Johannessen

PER ANDERS GRÅBERG gikk i bakken på Odense 12. september i fjor. 189 dager og en nakkeoperasjon senere var han oppe på hesteryggen igjen. - Jeg føler meg veldig fin nå, sier 46-åringen som er guide gjennom V4-løpene:

V4-1: Jeg har nevnt 7 Valon som en mulig banker. Jeg kjenner hesten godt fra tidligere; Martin Rodriguez rir onsdag. Valon var god toer i årsdebuten, bør ha gått frem med det løpet. Kommer fra formstallen til Peter Jardby.

V4-2: Jeg rir 4 My Vision for Bent Olsen. Rapporteres å trener bra. God både på gress og dirt. Kjapp ut. Er én av fire hester som kan vinne. 1 Khatun fra Dina Danekilde var i Dubai i vinter og kjemper om seieren her fra formtall 83. Også 2 Chatarina og 3 Cutie bør strekes.

V4-3/V5-1: Dette løpet er åpent, veldig mange kan vinne. 10 Joker Face var bra i årsdebuten, pluss for løp i kroppen.
Det er kort til svingen på 1600, men Joker Face er rask ut. Tror faktisk den utfordrer om teten.
2 Karen From Finance kjenner dere fra Øvrevoll, står hos Sophia Andersson nå. Blir ikke veldig mye spilt, kan vinne.
Det samme kan nr. 9 King Richard. Men som sagt åpent, bruk garderinger.

V4-4/V5-2: 2 Fancy Legend fra Susanne Berneklint blir favoritt. Har ikke løp i kroppen, men kan vinne uansett.
Vanja Sandrup har 1 Whitestrip, Elione Chaves rir. Ble tredje 11. april. Kjemper om seieren her.
Jeg så 5 Goyona fra Ricardo Ramallo i kvalløpet. Var fin da. Verdt en strek ved gardering, sier P-A Gråberg. 

VANJA SANDRUP har i år seks hester i trening. To av dem kommer ut onsdag: - 1 Whitestrip (V4-4/V5-2, Elione Chaves) var tredje på 1200 første gang ut, får litt lengre nå. Kunne ikke henge med sist. Bør bli en eller to.
Det er nr. 2 Fancy Legend å slå. Min hest ligger vel plassert som tre eller fire underveis.
Jeg har også 9 Summer Snake (V4-4/V5-2, Annie Nilsson Lindahl). Er ute for å få et løp. Passer bedre på lengre - og i Göteborg, sier Vanja.

SUSANNE BERNEKLINT melder om hester som trener fint, men som "pleier å behøve et løp i kroppen": 
- 1 Suo Gan (V4-3/V5-1, Cornelia Hartsmar) ser fin ut. Kan imidlertid trenge løpet.
8 Zoo Fun (V4-3/V5-1, Rebecca Stålhandske) har fått et løp, men distansen er nok i korteste laget. Mine er jevne, nr. 1 har fordel av distansen.
2 Fancy Legend (V4-4/V5-2, Oliver Wilson) kan mer enn formtallet, har trent "jättefint". Toppvekt, og det samme her: Kan trenge løpet. Regnes, men ingen sikker vinner. 
2 Miss Tirol (V5-4, Oliver Wilson) er "jättesnabb". Kan bli toer. Francisco Castros hest er nok vinneren.
5 Don Pablo (V5-4, Jacob Johansen) skal ha et løp i kroppen, uttaler Susanne Berneklint til ovrevoll.no.
Hun forteller ellers at stjernehesten I Kirk kommer ut på Pramms-dagen

ULRIKA HOLMQUIST leder i Sverige med ni seire så langt i 2021. Hun rir ikke på Jägersro onsdag. Men 27-åringen har ikke vunnet sitt siste løp i år for å si det forsiktig: - Jeg håper å bli blant de tre beste jockeyene i Sverige i år. De skal passe seg nå, sier en offensiv Ulrika til ovrevoll.no. Hun er opprinnelig fra Göteborg og startet racing-karrieren på New Zealand. Der red hun 40 vinnere før overgang til Patrick Wahls stall. Nå er hun hos Annika Sjöqvist på Bro som stalljockey, Alina Öhgren er i samme stall som lærling. Ulrika, som satser på mye fysisk trening ved siden av ridningen, har så langt vunnet 142 løp i karrieren. 

SISTE: Per-Anders Gråberg vant V5-5 på ryggen av Moojim, trent av Peter Jardby. Dette var P-As første seier i Sverige etter comebacket. Elione Chaves og Maikel Narvaez Bravo vant begge to løp på Jägersro.