Optimisme på Østerås

Skrevet av Birger Christensen,  27.04.2021
Artikkelbilde
Isidro Vergara med Storyteller

Fasilitetene for å trene hest på Østerås er de aller beste. Mandag tilbrakte vi en time med Isidro Vergara, og en time går fort i godt selskap. Sola skinte, og i ly for vinden, var det en riktig deilig følelse av vår.

Det er galopp i blodet hos Isidro. Faren var assisterende på en stor stall i Mexico, og broren, Gustavo, var champion jockey på en stor bane i Mexico City. I 1992 traff han Elisabeth i USA, og i år 2000 giftet de seg. Nå er det etter hvert blitt en del år i Norge, og så flotte forhold er det ikke mange som kan fremvise. Kort vei til Øvrevoll hvor vi trener, store og flotte luftegårder hvor hestene har det fritt og fint, og det er i det hele lagt opp til mye trivsel rundt galoppmiljøet. - Vi ønsker at alle hestene skal gå ute i tre timer hver dag, det er bra for dem.

Når det gjelder sesongen, er det først og fremst de yngre hestene på stallen som gjør det spennende. - Vi har to treåringer som er ustartet, og jeg er veldig spent på begge. Storyteller og Wingman gleder jeg meg til å følge. Går alt etter planen, håper jeg begge er til start i Norsk Derby i august, sier Isidro. Storyteller er etter Appel Au’Maitre og Hot Marta. Der bør det være mye distanse. Med Hernando som morfarshingst deler han 75% av avstamningen med Appelina og Suspisious Mind. Hot Marta var toer i Oaks på Jägersro, så følg med.

Toåringene Gold Rush og El Mosquito er begge flotte individer. Førstnevnte er etter Stall EOS hoppa Dagali og har en gullkantet avstamning og beveger seg veldig lett. Hun er nok klar til de første toårsløpene. Litt lengre tid tar det nok med hingsten El Mosquto, den tynne lille åringen på auksjonen, men også han ser flott ut og vokser seg stadig større og bredere og har et utrolig hyggelig temperament. 

Dyktige Emilie Finckenhagen jobber fulltid hos meg som treningsrytter har tatt med seg sin egen Lady Maleficent over til Stall Vergara. På tre starter i fjor ble det seier, annen- og tredjeplass. Vi har store forventninger til denne flinke hoppa som vi håper har godt av litt miljøskifte. Jeg har også vært så heldig og også fått hjelp av Kaia Sofie Ingolfsland og Roman Skrzydlo til å ri hestene i trening.  Når det gjelder Emilie, har hun en god statistikk på stayeren Fort som også står i trening hos meg. Han har vunnet to løp, og så langt er det kun hun som har vært i vinnerpaddocken med Fort.

Jeg har også store forhåpninger til Geist og Sound of Silence som begge er gode stabile handicapere.  Kajal håper vi også kan få en fin sesong.

Blant de eldre er Anachronist eneren. Han vant første gang ut i fjor til 21 ganger pengene. Kanskje en liten advarsel når han kommer til start.- Anachronist har vært veldig flink, men hatt utur i noen større løp. Han har formtall 83, og jeg tror han kan ha sjanse på formtall 86-87, Men å nå 90, kan fort bli litt tøft, tenker Isidro høyt. 

Mens vi prater rir en jente i slutten av tenårene forbi. Det er Victoria, datter til Elisabeth og Isidro.  Hun jobber på Øvrevoll på løpsdagene, men hun har ikke tenkt å bli jockey. 

- Nei, absolutt ikke. Jeg satser på å gjøre det bra i dressurriding, forteller hun. Og Isidro legger til at hun har har talent for den delen av hestesporten og har startet NM i dressur de to siste årene med hesten sin Land Guard.

Nå håper vi det går den rette veien, som også vil bety sesongstart på Øvrevoll. Den tilbrakte timen på Østerås var for undertegnede en fin opplevelse.