Søndag: Springer fra dem i Spring Mile

24.04.2021
Artikkelbilde
PARHESTER: Elione Chaves har ridd Duca Di Como i 15 løp. Sammen har duoen vunnet ti ganger. Foto: Svensk Galopp

- Alt vel, sier trener Cathrine Erichsen foran Duca Di Comos årsdebut på Jägersro søndag. Det betyr at Skandinavias dirt-konge gjør som i fjor: Han springer fra dem i Spring Mile.


Av: Tom W. Johannessen

DE TRE KONKURRENTENE i dette Listed-løpet heter Couples, Stormy Ocean og Prevent. Gode hester, men trioen er på sølvjakt i Skåne. "Duca" er selvfølgelig ikke toppet, men drar unna og dundrer fra på samme måte som USAs dirt-ess; Charlatan og Knicks Go. Cathrine Erichsens stjerne, som er eid av Jan Petter Sissener og Stall Como, har vunnet 14 av 20 løp.

* 6-åringen er ubeseiret i åtte av åtte på dirt (samlet seiersmargin 48,5 lengder) og har til nå tjent over 3,3 millioner kroner. Førstepremien søndag er 150 000 svenske kroner. 

NORA HAGELUND HOLM vant 16 løp på Øvrevoll i fjor. 22-åringen, som er "Duca"s faste treningspartner, har tidligere meldt om en hest i "kjempehumør". Hun meldte det samme lørdag da Duca Di Como og oppasser Terje Lund satte kursen for Jägersro. - Alt er som vanlig. Han virker veldig bra. Og han er blitt sterkere i kroppen. I fjor gjorde han litt som han selv ville, nå er han blitt ett år eldre og mer moden. Om han er blitt enda bedre får vi se i løpet søndag. Dette blir veldig spennende, sier Nora til ovrevoll.no.