Sterk stall for Cathrine

Skrevet av Birger Christensen,  01.04.2021
Artikkelbilde
Cathrine Erichsen har en sterk stall foran årets sesong. Her poserer hun med selveste Duca di Como. Det kommer en egen sak om hans planer for 2021 etter påske. Foto: Eirik Stenhaug.

På stallen til Cathrine Erichsen står det 19 hester som har et registrert formtall. 16 av de 19 har formtall 74 eller høyere. Det betyr kvalitet! Av de syv hestene som vant fire seire eller mer i 2020, trener Cathrine fire. Purple Ace, Hampus G, Buckybabe og Buckyboy var alle flittige gjester i vinnerpaddocken, med toårige Purple Ace som ener med fem gevinster.

Det var for øvrig første gang siden 1992 at en toåring ble mestseirende på Øvrevoll. Da het hesten Lorofino, og han gjorde det jo ganske bra som treåring med seier i to Derbyløp. Buckybabe vant fire løpsdager på rad de siste fire løpsdagene, også en sterk prestasjon.

- Det blir spennende å se hvordan Purple Ace vil gjøre det når han møter importene. Klassen på motstanden blir klart tøffere, men Purple Ace ser fin ut. Han har flere fine oppgaver som norskoppdrettet, så det blir sikkert en bra sesong. Ellers går Duca di Como mot samme opplegg som i fjor, i hvert fall på våren. 

Knallsterk høst

Høsten 2020 var riktig flott. Cathrine gikk inn i Derbyhelgen med 12 seire, men så ble det seier på seier. Over to seire pr løpsdag gjennom høsten var sterke papirer, og det endte med en klar andreplass i kampen om trenerchampionatet. Hadde striden handlet om å ta flest seire, slik det er i enkelte land, hadde tittelen gått til Cathrine. Men kanskje det kan bli et championat i 2021?

- Jeg har ikke hatt god nok stall i løpene med de største pengene. Det er klart at jeg gjerne skulle bli champion, men det viktigste for meg er å få størst mulig utbytte av hver enkel hest. Å få fornøyde eiere er utrolig viktig, og det er lite som er mer inspirerende enn at hestene gjør det bra i løp.

Entangle-datter 

En hest som Cathrine ble veldig glad for å få i trening, er Entangle Rose. Som navnet forteller, er hun en datter av superhoppa Entangle. Hun er utvilsomt en av de aller beste hoppene som har startet på Øvrevoll.

- Det var en ære at hun kom på min stall. At mine danske eiere ville satse på oss, gledet meg. Det er for tidlig å si noe om henne og de øvrige i den yngste årgangen, men det er alltid veldig spennende å se hvordan toåringene utvikler seg.

Ellers er det selvsagt interesse rundt andelshesten City Code. Han vant et løp i England i fjor og seiret ganske lett i sin Øvrevoll-start. 

- Han jobber fint. Er ikke meldt i Derby, men det finnes mange oppgaver å satse på likevel, avrunder Cathrine.

Vi tror det er lurt å regne med banens suverent mestvinnende kvinnelige trener også i 2021.