Trippel til William på Newmarket

16.04.2021
Artikkelbilde
Master Of the Seas og William Buick på vei inn til seier på Newmarket torsdag. Foto: Godolphin

William Buick er tilbake på hjemmebane etter Dubai-vinteren. På Newmarket dominerte han torsdagen med en pen seierstrippel. Best av tre vinnere: Master of The Seas som viste Guineas-takter i Craven Stakes.

Av: Tom W. Johannessen

MASTER OF THE SEAS
ble "bare" toer som favorittspilt i Meydan Classic i februar. Han fikk aldri tak i stallkameraten Naval Crown. Nå hadde trener Charlie Appleby plassert en "hood" på Master Of The Seas hode - og han var definitivt torsdagens master i hovedløpet på Newmarket. - Jeg tror dette er en Guineas-hest, sa William i etterkant. 

TROR PÅ 3-ÅRINGEN gjør også de engelske bookmakerne som senket Guineas-oddsen til åtte ganger. Fem ganger pengene og favoritt i forhåndsspillet er en annen Appleby/Godolphin-hest fra Moulton Paddocks, One Ruler.
Her må William Buick gjøre et luksusvalg før sesongens første klassiker, 2000 Guineas på Newmarket 1. mai.

CHARLIE APPLEBY SIER når han sammenligner topphestene: - Det er mer "natural speed" hos Master Of The Seas. Sett utenfra, med noe som ligner et objektivt blikk, kan det bli vanskelig for William å hoppe av Master Of The Seas etter torsdagens prestasjon - som var verdt 250 000 pund.
Toer i Craven Stakes ble ellers en annen Appleby-hest; La Barossa.

SELV OM APPLEBY har en "enviable hand" i Guineas, er det nok av utfordrere: Wembley, St. Mark's Basilica og Battleground er en tøff og aktuell trio fra Ballydoyle og Aidan O'Brian. Forøvrig; toppjockeyene er alle på plass i England igjen: Bak William på resultatlisten torsdag var bl. a. James Doyle, Oisin Murphy, Frankie Dettori, Ryan Moore, Silvestre De Sousa, Jim Crowley, Andrea Atzeni og Hollie Doyle.

KAMPEN OM FLATLØPSCHAMPIONATET starter med løpene på Newmarket 1. mai. Avslutningsdagen er Champions Day 16. oktober. Oisin Murphy var ni foran William Buick i fjor, i år er sistnevnte favoritt.
- Jeg lærte at det er vanskelig å komme bakfra, sier William til ovrevoll.no og mer enn antyder at han kommer til å gasse fra start i år. Championatet mangler på hans CV, den mangelen har han tenkt å gjøre noe med i år.
Stjernejockeyen fra Eiksmarka rir fem på Newbury fredag; én er favoritt i forhåndsspillet.