Vi kan ikke avholde løp 29. april

Skrevet av Thomas Gjelsås,  23.04.2021
Artikkelbilde

Det gjør vondt å måtte meddele at vi ikke har anledning til å avholde vår løpsdag torsdag 29. april. Til tross for at det torsdag kveld ble gitt visse lettelser for Bærum, er det i følge forskrift 5b ikke tillatt med noen form for arrangementer. Det ville etter vår mening være uproblematisk å gjennomføre løpsdagen i henhold til gjeldende krav om smittevern. I tillegg til vår kontakt med Bærum Kommune, er det rettet en ny henvendelse til Helsedirektoratet.

Vi er både frustrerte og lei oss over å ikke kunne avholde løp på Øvrevoll. Til tross for at vi har et utendørs areal på mer enn 300 mål, er det med dagens forskrift ikke tillatt å gjennomføre løpsdager uten publikum tilstede. Dette er ekstra trist med bakgrunn i at vi gjennomførte dette på en strålende måte i fjor. Vi kan love dere at alle steiner snus, og vi har et godt samarbeid med kommuneoverlegen i Bærum, men dagens gjeldende restriksjoner for Bærum er regulert av nasjonale myndigheter.

Det viktige nå er å sørge for at vi klarer å bygge en alternativ sesongplan. Situasjonen er fortvilende for alle, men det er viktig å huske på at samfunnsansvaret går foran alt og at det er mange næringer i Norge som er rammet. Vi lover å gjøre alt vi kan for at premiepengene skal deles ut og at de avlyste løpene skal avvikles i en eller annen fasong i 2021. Det er ekstremt viktig for sportens aktører og vi skal ha nye samtaler med Norsk Rikstoto om dette.