Wahl: "Rubinstein skal vinne"

18.04.2021
Artikkelbilde
Rubinstein, med Jacob Johansen, kjemper på, men får ikke hodet foran innvendige Donna Devarona med Carlos Lopez. Vi er på Bro 18. oktober. Lopez er stadig på sidelinjen, søndag soner han sin femte utelukkelsesdag av 13 i 2021. Foto: Svensk Galopp

Trener Patrick Wahl tok to på Bro sist onsdag og leder så langt i Sverige. Han har mer på lager søndag: 1 Rubinstein skal vinne V64-1 på Bro, sier han til ovrevoll.no. Ganske bestemt. 

Av: Tom W. Johannessen

1 RUBINSTEIN
(V64-1, Elione Chaves rir), oppkalt etter pianisten Arthur Rubinstein, kostet 400 000 svenske kroner som åring. Så langt viser fasiten fire andreplasser uten at dette skal være noe som ligner på en antivinner. Kommer ut i et maidenløp her. Formtallet er pene 78.
– Han er formodentlig en gresshest, men går også bra på dirt, sier Patrick som ikke er veldig opp på den andre stallhesten; 2 Cruise Control (V64-1):
- Den er ikke klar og behøver løpet, uttaler han.

1 BLACK PEPPER (V64-4/V4-2, Tina Henriksson) er en annen Wahl-hest som blir klar favoritt på Bro.
Var en 48-prosenter i et tidlig forhåndsspill lørdag ettermiddag.
- En interessant-stammet hest som holder på å bli moden. Han er mer sterk enn speedig, dårlig tempo i løpet passer ikke. Uansett er dette en god sjanse, sier treneren.

1 KING COLE (V64-5/V4-3, Elione Chaves) vant 17. januar, floppet som favoritt i løpet etter.
– Dette er en upålitelig hest. Kan vinne på en bra dag. Passer det ikke, ender han sist, sier Patrick Wahl.

8 MIDNIGHT OIL (V64-6/V4-4, Elione Chaves) kommer ut i «Sunday Special”. Tre av elleve hester vant i siste start.
Det gjorde ikke Midnight Oil, men her kan han sitte der:
- Dette er min nest beste sjanse søndag. Formen er fin. Hans problem er startmomentet. Springer han av, kan han vinne, sier Patrick Wahl som er en nøkkeltrener søndag.

PER-ANDERS GRÅBERG vant med Sanary på Klampenborg lørdag. Dermed var P-A tilbake i vinnerpaddocken.
Søndag, på hjemmebanen Bro Park, har han fire ritt: 3 Wildfire (1. løp, Alice Elmerskog trener) og 4 Lushes Lashes (V64-3/V4-1, Roy Arne Kvisla) er mine beste sjanser, sier P-A til ovrevoll.no.

ANNIKA SJÖKVIST er toer på den svenske trenerstatistikken i 2021. Ni seire på 25 starter er en sterk statistikk, 36 i seiersprosent er mektig: - Jeg har sterke hester som har fordel av tunge baner. De har også veldig bra moral. Men nå er det mer normal bane, jeg nevner det. 4 Arabianranta (V64-5/V4-3, Alina Öhgren) er min beste sjanse. Han er ekstremt bra på løs vinterbane, men får altså ikke helt den type bane søndag. Og han har gått opp i handicap – og går opp i distanse. Jeg er spent og håper uansett han kan kjempe om seieren. Men det er altså tøffere nå. 6 Bearded Lady (V64-1, Ulrika Holmquist) er den nest beste sjansen. Kjemper om andreplassen. Jockeyen må trille av 1 Rubinstein (V64-1) hvis den skal tape, sier Annika til ovrevoll.no. 

DAGENS UNDERSPILL
: 1 Mr. Kygo (V64-3/V4-1, Julian McLaren/Fredrik Janetzky) er nede som et sjettevalg i programmet. Var en 7-prosenter lørdag ettermiddag. Slo sterke Globemaster 1. november. Skulle kanskje hatt lengre, men passes her!