Ascot Brass hentet rømlingen

Skrevet av Birger Christensen,  22.08.2021
Artikkelbilde
Ascot Brass

Lanwades Stud Stakes for de beste hoppene ble et ytterst severdig oppgjør. Det sørget Careless Whisper for, da hun satte i gang som om hesten var stjålet. I svingen var ledelsen gedigen ned til konkurrentene, men det måtte selvsagt ta ut sin rett. Per-Anders Gråberg og Ascot Brass startet opphentingen og 200 meter fra mål så var rømlingen innhentet. Det ble til slutt en ganske sikker favorittseier, men honnør til Careless Whisper. Treåringe Takeko skal også ha ros for et flott løp til tredje.

- Hun er en utrolig hoppe. Var litt urolig i svingen, men Ascot Brass gjør alltid sitt beste og litt til. Det er en ære å ri en så fin hest,  konkluderte den dyktige svenske jockeyen, som må kunne kalles en veteran innen sporten.

- Jeg hadde to hester til start og måtte gjøre det beste for begge, sa trener Niels Petersen. Derfor ble det besluttet å la Careless Whisper ta føringen, men ledelsen ble større enn jeg trodde. Er selvsagt fornøyd med dobbeltseier. For Ascot Brass sin del, har hun tjent mye penger fordi hun er skandinavisk oppdrettet. Det er veldig fine penger å løpe om, konstaterte Niels.

For Careless Whisper noterte vi et veldig godt og overraskende forsøk. Det var tolvte gang på trippel på 16 starter. Men fortsatt er hun maiden!