En stjerne er gått bort

Skrevet av Geir Stabell,  27.08.2021
Artikkelbilde
Ragazzo er en av tidenes beste norskoppdrettede hester, og han var en stor publikumsfavoritt på Øvrevoll. Foto: Hesteguiden.com

«Ragazzo er en av de beste hestene jeg har trent, og han var så tøff. Det er veldig trist at han nå ikke lenger er blant oss», sier trener Annike Bye Hansen når hun hun omtaler stjernen Ragazzo som dessverre endte sitt liv nylig, etter å ha levd gode dager som ridehest hos Marit Delebekk i Skjeberg utenfor Sarpsborg. Ragazzo var en konge i løpsbanen og en av tidenes beste norskoppdrettede hester.

Ragazzo avsluttet løpskarrieren i 2017. -Gamle skader voldet ham problemer igjen, og det var det eneste rette å la ham slippe nå, forteller Annike om den tolvårige champion som hun kjøpte for kun 75.000 kroner som åring. Seks sesonger senere, kunne Ragazzo legge opp med hele 15 seire på 35 starter. Han løp inn hele 2.593.912 kroner, og han var en av de aller beste sprinterne i Skandinavia.

Han vant Polar Cup (G3) to ganger, Polar Mile (L), Täby Vårsprint (L), Norsk Jockeyklubs Sprintløp (L), Breeders Prize Sprint, Norsk Rikstoto Grand Prix m.m.

Ragazzo var en publikumsyndling på Øvrevoll og hadde maks formtall 97. En norsk stjerne er gått bort.

Les mer her:

https://www.annikebyehansen.com/