Et kjapt vorspiel

Skrevet av Birger Christensen,  19.08.2021
Artikkelbilde
Dickie Dickens

I 2018 ble det vedtatt at det skulle avholdes en løpsdag på lørdagen før den store Derbydagen. Det ble et hyggelig vorspiel, og nå er det altså fjerde gang på rad. Lørdagen med løp er i ferd med å bli en tradisjon.

For å spare gressbanen til søndagens fantastiske program, går alle løpene på sandbanen eller dirt track-banen (eller bare dirten som de flest av de innvidde kaller den). Vi velger å bruke sandbanen, for det tror vi forklarer hvilken bane vi snakker om for de litt mer uinnvidde.

Mange trenere ser frem til denne lørdagen. De har hester på stallen, som presterer bedre på sand enn på gresset, og på denne tiden av sesongen er selvsagt gressbanen prioritert. Ser vi på kvintetten som starter lørdag med seier fra de tre siste løpsdagene på Derby-lørdagen, er det fem hester som slett ikke har noe i mot sandbane som underlag. De fem er Prince Field i 2018 (Første vinner på en Derby-lørdag), Mestre dos Magos og Cincinnatus i 2019 samt Buckyboy og Deecider i fjor. Phoenix Dancer starter ikke i år, men vant både i 2018 og 2020. Han ble trent av Hallvard Soma, som ble dobbeltvinner i fjor. Skal vi tro at en eller to av de fem som har vunnet på denne løpsdagen, gjentar det i år?  Alle fem har i hvert fall greie oppgaver lørdag.

Det tilbys V5- og V4-spill til løpene lørdag, en løpsdag som starter allerede kl 11.55. Før eventuelle strykninger koster det 51 200 å dekke opp V5, 18 000 for å gjøre det samme i V4. Ikke nødvendigvis noe vi vil anbefale, men de fleste oppgjørene er svært jevne, og vi har tro på at det i det minste blir firesifret utbetaling.

Rundt kl 14.30 er det slutt på løpene lørdag. Da er det "takk for i dag. Sees i morgen". Derbydagen er så desidert årets høydepunkt og full av godbiter. Vel møtt begge dager.