Fenomenet Square de Luynes

Skrevet av Birger Christensen,  22.08.2021
Artikkelbilde
Square de Luynes

Han hadde ikke startet på 11 måneder da boksene åpnet til Marit Sveaas' Minneløp. Det hadde han ikke i fjor heller, men da hadde Square de Luynes heller ikke hatt en kontinuerlig og god treningsperiode. Da ble det tredjeplass, nå suste han inn til seier foran stallkameratene Kick On og King David. En utrolig prestasjon av team Petersen, et flott ritt av Pat Cosgrave, som vant løpet på samme hest i 2019. Men i sentrum var uten tvil hesten. Square de Luynes, du er utrolig!

Valence tok som ventet teten. Han ledet til kort inn i oppløpet, da overtok Square de Luynes. De øvrige forsøkte det de var gode for, men det hjalp bare ikke. Pat Cosgrave hadde full kontroll, og han var nesten litt rørt i vinnerpaddocken.

 - Han er rett og slett for god for Skandinavia, en hest som jeg håper kan starte på større scener. Gjensynet fra seieren for to år siden var hyggelig. Også veldig morsomt for de fem eierne i Stall Power Girls at han endelig kan starte og være i en slik skikk. Dette var altså bare den ellevte starten i karrieren. I 2019 var det Oslo Cup -Marit Sveaas' Minneløp-Stockholm Cup med tre seire, i fjor kun de to sist nevnte med seier i Stockholm Cup, og årsdebuten i år var jo ingenting å si på. Ny banerekord fikk de innvidde med seg på kjøpet. 

For Niels Petersens del må vi nevne at dette var hans femte strake triumf i Marit Sveaas' Minneløp. Rekken er som følger fra 2017 og frem til i dag: Trouble of Courde - Our Last Summer - Square de Luynes - Kick On - Square de Luynes. Vi nevner også at banerekorden ble flyttet ned seks tideler. Rekorden til Martellian fra 2002 hadde stått i 19 år, nå er den historie. Det forteller selvsagt at baneforholdene var ypperlige. Både Square de Luynes og Duca di Como sto for solide rekorder.