Fire spennende fra Niels i Dansk Derby

Skrevet av Tom W. Johannessen,  07.08.2021
Artikkelbilde
Iron Butterfly på vei inn til seier for Sandro De Paiva i 1000 Guineas på Øvrevoll. Stall Zuccini eier. Foto: Hesteguiden.com

Niels Petersen er på barndommens trakter. Han starter fire i Dansk Derby på Klampenborg, tre av dem hopper. Carlos Lopez velger 1000 Guineas-vinneren 12 Iron Butterfly (V5-4).  

* Niels er imidlertid ikke sikker på at hun er først i stall-kvartetten i Dansk Derby søndag kl. 16.23.

- Hun er den beste hesten av mine, men det er ikke sikkert hun er det i morgen. Hver hest har hatt en god oppkjøring, det er viktig. Men søndag er det den som har klaff på løpet - og som får den beste reisen som er først av de jeg starter. Ingen er blant de største forhåndsfavorittene, men jeg har fire fine hester i feltet. 12 Iron Butterfly (V5-4) holder veldig flott form. Banen er ny, distansen er ny, men dette er en smart hest som jeg tror vil takle nye forutsetninger. 
10 Go On Carlras kan kanskje bli vanskelig å slå, men Trial er Trial - og Derby er Derby. Det er noe annet, mye kan skje, uttaler Niels til ovrevoll.no og obs'er litt på en hest han ikke trener: 7 Palm Springs med P-A Gråberg.

VI ILER TIL MED å gi ord og uttalelse til nettopp Per-Anders Gråberg som leder på Klampenborg med 14 seire så langt, en bane han forøvrig aldri har blitt champion på: - Om jeg var fornøyd med sjetteplassen til 7 Palm Springs (Nina Lindberg Lensvik trener, red. anm.) i Svenskt Derby? Både ja og nei. Plasseringen var ok, men jeg måtte "småride" på han hele veien. Vi skjerper opp med "sidoludd" denne gangen. Palm Springs "gillar" Klampenborg og skal regnes i et løp der fem-seks hester kan vinne, sier P-A til ovrevoll.no.

PETERSEN-KVARTETTEN i Dansk Derby (500 000 danske kroner i førstepremie): 6 Brunello (Marcos Robaldo, 79 i formtall), 8 Habla (Andreas Tapia Dalbark, 82 i formtall) 12 Iron Butterfly (Carlos Lopez, 84 i formtall), 14 HollywoodBoulevard (Rafael De Oliveira, 78 i formtall). Hoppene har halvannen kilos vektlettelse.
Også favoritten 10 Go On Carlras, som imponerte stort i siste start, har halvannen kilo i minus som hoppe.
Rikke Bonde trener, Nicolaj Stott rir. Altså samme kombinasjon som vant Svenskt Derby med Stroxx Carlras.
Nicolaj Stott, nummer to i rekken av Stott-brødre, har to jockeyseire fra 2011 og 2017 i Dansk Derby.
15 Handyman Carlras (V5-3) er andrevalget på Bonde-stallen. Jan-Erik Neuroth rir. Hesten er ikke sjanseløs i et løp der smellen kan komme. 

2 CRYSTAL KEYS
 (Lennart Reuterskiöld jr./Jacob Johansen) kommer fra en tredjeplass i Svenskt Derby. Formtallet 87 er høyest i Derby-feltet, tallet kommer fra Jägersro-starter på dirt.

NIELS PETERSEN har tre seire i Dansk Derby på CV'n: Quite A Mission (2013), Davicii (2014) og Suspicious Mind (2016). Han trente Careless Whisper til sølv i fjor - bak Jessica Longs Ready Teddy som ble ridd av Shane Karlsson.
Niels Petersen er klar på at 2 King David (V4-4/V5-2, Oliver Wilson) er stallens beste sjanse og en trolig vinner.
Han blinker samtidig ut 4 Safari Blues (V64-3, Marcos Robaldo) som den nest beste sjansen.

9 CARELESS WHISPER (Carlos Lopez), nevnt i forrige avsnitt, kommer ut i V64-6/V4-3 søndag. Har over én million på konto uten å ha vunnet løp. Seieren vil komme, "ingen antivinner", melder Niels Petersen.
Er altfor lite spilt lørdag ettermiddag som en 2,9-prosenter i et løp der samme treners 10 Ascot Brass (V64-6/V4-3) var en tung 64-prosenter. Tapte sist med snau margin for Queen Rouge som er strøket søndag:
- Var jättebra i den starten i et løp med for dårlig tempo. Er ny på Klampenborg, men dette er en velbalansert hest som jeg tror vil takle banen. Min beste sjanse søndag, sier P-A til ovrevoll.no.
Han melder samtidig at 6 Eternity Tree (V64-3) "ikke la seg helt ned sist og trolig var ute på for hard bane". 

9 CALLMEBYMYNAME (V5-4, Malin Holmberg) trenes av Sandie Kjær: - Han er topp tilpass om dagen. Vi gleder oss til å se ham over distanse og håper han kan overraske, skriver Susanne Lyseng på Kjær-stallen i en sms til ovrevoll.no. - Trener godt og er rimelig fit, men han trenger nok løpet, melder hun om 2 Royal Dane i V64-2.

4 FIFTYSHADESFREED, oldtimeren til Lennart Jarvén, er kl. 11.30 et andrevalg i V64-4/V4-1. Står flott inne i løpet og burde vært favorittspilt. Men selvfølgelig: Både Niels Petersens 3 Could Be King (Carlos Lopez, favorittsplt) og Annike Bye Hansens 6 General De Vega (Jacob Johansen) er utfordrere på en god dag.

DAGENS BESTE SPILL: 2 Margrethe (V64-6/V4-3, Søren Jensen trener, Jan-Erik Neuroth rir). Var en snau 6-prosenter lørdag ettermiddag. Her er sjansen langt høyere enn prosenten.
SISTE: Margrethe er spilt opp til en 15-prosenter kl. 11.30 søndag.

BANEN på Klampenborg blir trolig god søndag. Litt småregn har gjort, eller vil gjøre, at den ikke blir knallhard.