"Jeg blir ikke sjokkskadet om han vinner"

Skrevet av Tom W. Johannessen,  19.08.2021
Artikkelbilde
TUNGA RETT I MUNNEN SØNDAG? My French Dream går med tungestropp for å holde litt orden. Manuel Martinez rir her og på søndag. Foto: Eirik Stenhaug

Are Hyldmo har fem Derby-seire på CV'n, den siste for 20 år siden. Men nå er han i en spennende posisjon igjen: - Jeg blir ikke sjokkskadet om My French Dream vinner, sier Are til ovrevoll.no

5 MY FRENCH DREAM (V4-4) ble fjerde i Derby Trial som ble vunnet av Derby-favoritten 6 White Heart. Vinneren ble satt opp til 82, fjerdehesten til 77. Avstanden i mål var halvannen lengde. - Vi har ikke sett det beste i ham ennå. Han er ikke så stor, og han er "slow away", bruker 200 meter på å komme i fart. Reisen ble litt feil sist. Men han gikk fort opp på oppløpet og skal stå Derby-distansen. Alt har gått etter planen inn mot søndag, melder 62-åringen fra Granåsen. 


LØPSVIDEOEN fra Derby Trial 5. august kan være litt å lene seg på for fans av My French Dream. White Heart  går et strongt løp fra køplass, men det gjør også My French Dream! Fra Danmark kommer ellers positive rapporter på vinneren av Svenskt Derby, 1 Stroxx Carlras som har testet gresset på Klampenborg med godt resultat.

TRENER RIKKE ROHBACH BONDE tar imidlertid flere forbehold på vegne av "førstereisgutten" Stroxx Carlras i et intervju med galoppservice.dk. Men hun konkluderer: 
Jeg tror på min hest, men kravet er ikke nødvendigvis sejr for vi er glade", forteller hun til galopservice.dk.
Forøvrig: Hanne Bechmanns Reflection er den siste dansktrente vinner av Norsk Derby.
Året var 1992, Danmark vant EM i fotball og vinter-OL gikk i Albertville. 

TILBAKE TIL ARE HYLDMO: Han var veldig fornøyd med gressgaloppen til My French Dream tirsdag. Manuel Martinez gasset aldri, og My French Dream gikk fint på bittet.
- Jockeyen smilte fra øre til øre etterpå, oppsummerte Are som har pen respekt for favoritten White Heart:
- Det er ikke mange hester som går så bra på Øvrevoll første gang, uttaler mannen som var vinnende trener i Norsk Derby i '84, '94, '96, 2000 og 2001. Siden har det vært Derby-stille. Ny seier?
- Det hadde ikke gjort noe, det, sier Are Hyldmo til ovrevoll.no.