SISTE: Tror "mycket" på Golders Green

Skrevet av Tom W. Johannessen,  22.08.2021
Artikkelbilde
Golders Green vant med Evelina Rönnlund nest sist. Kan sitte der igjen i dag. Foto: Hesteguiden.com

Stallen til Nathalie Mortensen og "morsan" Annette Stjernstrand går som toget. Ti seire på Øvrevoll og evigvarende stallform. - Jeg tror "mycket" på 6 Golders Green (V64-1) i dag, sier Nathalie til ovrevoll.no

* Nathalie, som vant Göteborgs Stora Pris sist søndag, kom til Øvrevoll i går med halvparten av hestene. Resten kom søndag formiddag. Seiersprosenten i år er altså høy - og treffprosenten på info det samme. Der er hun noen ganger i egen klasse. - Det har vært litt "svårt" for oss å trene skikkelig i det siste. Mye regn. Jeg nevner det. Det kan uroe litt, men jeg håper uansett at det går bra i dag. Jeg er spent, sier Nathalie før løpsstart. 

Her er hennes kommentarer til ovrevoll.no foran Derby-dagen. Legg merke til at hun obs'er i V64-4:  

- 4 Thunderboy (1. løp/Skandinavisk Mesterskap) er en "jättefin hest". Han vet at han er bra, og det var han sist til seier! Fordel av lengre nå. Han må håndtere Øvrevoll, gjør han det håper jeg vi er i toppen. Stallens beste sjanse sammen med Golders Green i V64-1

- 5 History Hill
(V64-1) Elin Ahlin er ute på en litt kort distanse. Rytteren er veldig bra, det teller mye. Vi satser på gode penger, men History Hill er ikke helt borte.
- 6 Golders Green (V64-1, Ida Tandberg, 12-prosenter) ble det feil for sist. Sprang altfor "snabbt" av. Distansen er ok. Skal komme bakfra i dag. Er litt stressa og spesiell og kan spenne seg. Men jeg tror uansett mye på henne i dag.

- 5 Backcountry (V64-2, Nora Hagelund Holm, 23-prosenter) har vært bra til to seire. "Farbror" har våknet på rett side flere ganger nå. Men av og til "skiter han i det", da passer det ikke. Vecka-vecka skal gå bra. Skal ha "fritt" løp, det kan hende det blir å gå foran. Nora rir ham veldig bra.

6 For the Roses (V64-4/Lanwades Stud Stakes, 5-prosenter) kommer ut i et veldig tøft løp. Vi håper på bra penger.
Øvrevoll er nok heller ikke favorittbanen. Og det skulle kanskje vært en annen rytter? Men bare så jeg har sagt det:  Hun har kapasiteten og skulle vi ha jævla tur,og få det helt rette løpet, kan hun kanskje være med framme.

- 6 Astron (V64-4, 16-prosenter) vant sist og var god. Svarte godt på de fleksible. Dette er en "jättefin" type, men 1600 er kanskje litt langt. 1370 er ideelt. Dette er en humørhest, men jeg blir jo ikke helt "chochad" om hun skulle vinne selv om det er tøffere i mot i dag.
- 5 Rainbird (V64-4, Jacob Johansen, 5-prosenter) obs'er jeg på. Ble halsoperert og gått noen løp nå. Jeg er spent. Har kapasitet og er "grymt" bra i trening. Er bedre enn For The Roses med langt høyere handicap. Det er imidlertid spørsmålstegn, hun må få til "andingen" og klare banen. Jacob (Johansen, red. anm.) er en veldig god jockey. Jeg blir ikke overrasket om hun skulle vinne. 

- 8 Valence (V64-6/Marit Sveaas, 2-prosenter) prøver jeg med. Dette er jo en gang i livet..."Skittøft" selskap, jeg er overlykkelig for penger, uttaler Nathalie.

OM BANEN: - Den er målt til 4.0. Det kom regn mandag og onsdag, melder baneansvarlig René Naustdal til ovrevoll.no. Jan-Erik Neuroth, som gikk banen i går, sier dette: - Den er god til rask og vil tørke opp mer søndag. Men jeg vill kalle det en god sommerbane som kan bli litt opptråkka til 11. løp og Derby.
Han blinker ut Nouvelle Lune og Downtown Leo som de beste sjansene i dag. - Nouvelle Lune skullle hatt det litt mykere, det gir et pluss til  Ascot Brass. Downtown Leo håper jeg kan vinne. Hesten til Niels Petersen og Carlos Lopez, Chiefof Comanches, skal være veldig bra. Men den har ikke løp i kroppen. Det skal gi fordel til min hest, sier Jan-Erik til ovrevoll.no 

ARE HYLDMO har måttet stryke My French Dream, Derby-feltets outsider på forhånd. - Selvfølgelig en enorm skuffelse, det er godt man har vært i gamet en stund. Men det er dessverre flere "downs" enn "ups". Man må bare takle det. Vi tok ham ut på lørdag, da gikk han og vred seg. Den ene testikkelen var borte og kommet opp i kanalen. Men det viste seg å være et sekundært problem og forårsaket av smerter i hoftekammen. Jeg vet ikke hvordan det har skjedd, han kan ha rullet seg på boksen. Det er ikke noe arr eller sårmerke. Testikkelen er kommet ned igjen, han står  igjen på Bjerke Dyrehospital, det blir ny røntgen mandag. Vi vet foreløpig ikke hele omfanget, men vi skal komme tilbake, sier Are Hyldmo etter denne voldsomme nedturen.